2016 το έτος της συνειδησιακής μεταμόρφωσης

Δεν ξέρω τι σημαίνει το 2016 για όλους εσάς, αλλά για μένα σηματοδοτεί την έναρξη εκείνων των εργασιών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ατομικής συνειδητότητας παγκοσμίως.
Το κοινωνικό και το πνευματικό μας έργο θέτει κάθε χρόνο τα θεμέλια γι’ αυτό που θα καταφέρουμε τα επόμενα έτη και δεδομένου ότι η ανθρωπότητα έχει κάνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό το έτος θα είναι ενεργό και γεμάτο γεγονότα πνευματικής εξέλιξης. Μόνο που δεν θα τα δείτε να προβάλλονται από τα δημόσια ΜΜΕ.

Η πνευματικά συνειδητή κοινότητα θα γίνει πιο ενεργή εφέτος, καθώς κάθε χρόνο αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο πόσο πολύτιμο είναι το έργο μας.
Μερικοί από εμάς μπορεί να διαλογιστούν ακόμα πιο σκληρά για να εκπληρώσουν το σκοπό της ζωής τους, που είναι μια θετική εσωτερική και εξωτερική αλλαγή.

Η συνειδητότητα των ανθρώπων μπορεί να αυξηθεί με δύο τρόπους: μέσα από τη δράση που προκαλείται από την επιθυμία για ανιδιοτελή υπηρεσία (συνήθως ονομάζεται Κάρμα Γιόγκα), και μέσα από την μη-δράση ή αδράνεια, που προκαλείται από το διαλογισμό και την επιθυμία να μάθει ο μαθητευόμενος περισσότερα για το πνεύμα.
Το 2016, πιστεύω ότι θα ανεβάσουμε τον πήχη και στις δυο αυτές μεθόδους.
Όλο και περισσότεροι από εμάς θα αφοσιωθούν σε αυτές και, ως εκ τούτου, θα διευρύνουν τη συνείδησή τους σε νέα ύψη ενώ παράλληλα θα δώσουν στον κόσμο την ειλικρινή και πνευματικά εμπνευσμένη τέχνη που έχει ανάγκη.

Οι πνευματικοί αναζητητές, που θέλουν να συνεισφέρουν στον δημόσιο τομέα, θα γίνουν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και τις δημιουργικές ικανότητές τους και θα αρχίσουν να κάνουν πράγματα που δεν πίστευαν ότι μπορούσαν.
Συγγραφείς, καλλιτέχνες και μουσικοί κάθε είδους θα εμφανιστούν ξαφνικά, καθώς η δημιουργικότητα έχει την ικανότητα να συνδέει με την ανώτερη συνειδητότητα.
Θα απολαμβάνουμε τη δημιουργικότητα και το διαλογισμό τόσο πολύ που με ευχαρίστηση θα καταναλώνουμε ενέργεια και προς τα δυο είδη και πιστεύω ότι το 2016 θα είναι πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη χρονιά.

Οι πνευματικοί Δάσκαλοι μας έχουν ήδη πληροφορήσει ότι το Φως και το Σκοτάδι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται πιο έντονα εφέτος για το ποιος θα επικρατήσει και αυτή η διαμάχη θα μας κάνει να καταλάβουμε, τελικά, ποια ποιότητα ταΐζουμε και ποια επιλέγουμε να καθοδηγεί τη ζωή μας.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να τροφοδοτούμε συνειδητά το Φως και να επιτρέπουμε στο Σκοτάδι να εκφράζεται για σκοπούς θεραπείας, αντί να προσπαθούμε να κρυφτούμε από αυτό.
Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το Σκοτάδι και να το αφήνουμε να αναδύεται από τα βάθη της ψυχής μας χωρίς να το τρέφουμε – απλά να το παρατηρούμε καθώς φεύγει. Με τον τρόπο αυτό συντελούμε στη θεραπεία του.
Μόλις αισθανθούμε άνετα αφήνοντάς το να φύγει, αμφιβάλλω αν θα γυρίσει ξανά στο υποσυνείδητο για να συνεχίσει τον αγώνα του για αναγνώριση.
Θα ήταν ωραία αν επικεντρωνόμασταν στο να θρέψουμε το Φως - η δημιουργικότητα μάς επιτρέπει να το κάνουμε - αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το Σκοτάδι είναι απαραίτητο μέρος της ζωής μας αφού ζούμε στον κόσμο της δυαδικότητας. Αν προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε, θα ενισχύσουμε την επιρροή του και θα «κλειδώσουμε» τον εαυτό μας στα πρότυπα που δεν θέλουμε.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι, να αποδεχόμαστε όλα όσα μας φέρνει η ζωή χωρίς να τα κριτικάρουμε, σε συνδυασμό με την ενεργή μας προσπάθεια να βάζουμε την ψυχή μας σε ό,τι βοηθά να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Μια τέτοια συμπεριφορά θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το τρέχον έτος.
Το πάθος έχει ζωτική σημασία για τον διαλογισμό, τη δημιουργικότητα ή οτιδήποτε άλλο θετικό, οπότε ας βάλουμε πάθος σε ό,τι μας κάνει να νιώσουμε πιο κοντά στον Ύψιστο.
Ας χρησιμοποιήσουμε αυτά τα πράγματα για να φέρουμε την ευαισθητοποίηση και το Φως σ’ έναν κόσμο που έχει μόλις αρχίσει να ξυπνάει, και ας κάνουμε το 2016 την καλύτερη, πιο παραγωγική και πιο μεταμορφωτική χρονιά που η συνειδητή κοινότητα έχει ποτέ δει.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;