Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον θάνατο είναι επιλογή μας

Afterlife Awareness Education
Εκπαίδευση για τη Μεταθανάτια Ζωή

Ως σύμβουλος κατά της θλίψης του πένθους, έχω συμπαρασταθεί, παρηγορήσει και συμβουλέψει πολλά άτομα στο δύσκολο ταξίδι τους μέσα από σεμινάρια και κατ’ ιδίαν συνεδρίες. Εκείνοι που έχουν χάσει ένα παιδί ή έναν αγαπημένο έχουν μια πρωταρχική ερώτηση … γιατι;

Η βοήθεια δίνεται μέσα από την κατανόηση ότι όλοι μας βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και κανένας «θάνατος» δεν μπορεί να μας χωρίσει.
Όλοι μας ανήκουμε σε ομάδες ψυχών και έχουμε γράψει μαζί με τα άλλα μέλη της
ομάδας μας τα πριν-τη-γέννηση συμβόλαια τα οποία θα φέρουμε όσο πιο καλά
μπορούμε εις πέρας, άμα τη αφίξει μας στο γήινο πεδίο. Πολλές φορές οι
συμφωνίες αυτές (συμβόλαια) περιλαμβάνουν έναν τραγικό θάνατο ως μέρος του
σχεδίου.
Αν μπορέσεις και δεις το συμβόλαιό σου με μια πιο διευρυμένη ματιά, αν το κοιτάξεις στο σύνολό του, αν μπορούσες να ρίξεις μια κλεφτή ματιά στη μεγαλύτερη εικόνα που υπάρχει Εκεί Πέρα, σαν το έναυσμα για να μεγαλώσεις την επίγνωσή 
σου, τότε η πίστη σου ότι είσαι θύμα θ' αρχίσει να ξεθωριάζει και στο τέλος θα διαλυθεί και θα αντικατασταθεί από την ευρύτερη κατανόηση του τι ακριβώς είναι ο θάνατος.

Για να το κάνεις όμως αυτό χρειάζεσαι υποστήριξη… να βρεθείς με άτομα που έχουν περάσει από την ίδια εμπειρία, να δεις πώς την αντιμετωπίζουν, να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνος/η, να αρχίσεις να αλλάζεις τις σκέψεις σου και να βελτιώνεις – αργά στην αρχή – την ποιότητα της ζωής σου, γιατί η ζωή είναι δώρο που δεν πρέπει να αρνείσαι, το ίδιο όμως είναι και ο θάνατος!

Με την βοήθεια της φίλης μου Δ. που έχει έρθει αντιμέτωπη με την πιο σκληρή περίπτωση απώλειας, εκείνης του μοναχογιού της, αποφασίσαμε να βάλουμε τα θεμέλια της Ομάδας Υποστήριξης για άτομα που περνάνε δύσκολα, ενός support group δηλαδή, και επίσης κάναμε αίτηση στον Διεθνή Οργανισμό Μελέτης Εμπειριών Θανάτου (IANDS) που εδρεύει στις ΗΠΑ. Η αίτησή μας έγινε δεκτή και σήμερα θεωρούμαστε το Ελληνικό Affiliate Group.
Raymond Moody και Eben Alexander
Ο Διεθνής αυτός Οργανισμός έχει βοηθήσει να δημιουργηθούν support groups σε πάρα πολλές πόλεις των ΗΠΑ και μια φορά το χρόνο διοργανώνει το Ετήσιο Συνέδριό του προσκαλώντας ως ομιλητές ανθρώπους που έχουν σχέση με το φαινόμενο του θανάτου, ιατρούς/συγγραφείς όπως ο Raymond Moody και ο Eben Alexander, psychics (ψυχικούς) όπως ο John Holland, θεολόγους όπως ο Δρ. Simcha Raphael, άτομα που έχουν ‘επιβιώσει’ ενός θανάτου και έγραψαν σε βιβλίο τις πληροφορίες που έμαθαν στην Άλλη Πλευρά όπως η Annita Moorjani, και άλλοι πολλοί.

Ευελπιστούμε να οργανώσουμε μια ομάδα μελών και να  συναντιόμαστε μια ή δυο φορές το μήνα ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε μέσα από το έργο της ομάδας μας να προσφέρουμε την υποστήριξη που επιθυμούμε.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και ελεύθερη και μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί - ακόμα και αν η επιθυμία του πηγάζει μόνο από την αγάπη για την αναζήτηση γνώσης.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ που σας κάνουμε, είναι για την Τετάρτη 24/6 μεταξύ των ωρών 18.00 και 20.00 στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Θέλουμε να έρθετε για να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να συν-δημιουργήσουμε το δικό μας Support Group που θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα, ανάμεσα σε ανθρώπους με τα ίδια βιώματα, και μέσα από διάφορες πρακτικές (ομιλίες, διαλογισμούς, συζητήσεις, παρακολούθηση ταινιών ή βίντεο, αναδρομές κλπ), να προχωρήσουμε στη θεραπεία των ψυχών μας.

Σας εύχομαι να επιλέγετε πάντα τη χαρά, ακόμα και αν ο νους σας λέει άλλα… σας περιμένουμε.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;