Πνευματικά Χρονικά: Η Ασημένια Χορδή – μέρος 1/2Κανείς δεν γνωρίζει πότε και με ποιον τρόπο θα αφυπνιστεί. Αιτία μπορεί να είναι κάποιο δανεικό βιβλίο, μια συζήτηση που θ’ ακούσει, μια ταινία που θα δει, ο θάνατος ενός αγαπημένου. Συνηθέστερα η πνευματική αφύπνιση έρχεται μετά από ένα δραματικό γεγονός. Αυτό θα γίνει η αφορμή ώστε το άτομο να σκεφτεί γύρω από την ουσία της ύπαρξής του και, τελικά, η έρευνα θα τον οδηγήσει στο πνευματικό μονοπάτι. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που βιώνουμε οδυνηρές καταστάσεις. 
Προσωπικά, στην αφύπνιση με οδήγησε ένα βιβλίο που μου δάνεισε μια φίλη, «Επικοινωνία με τον Καλό Πνευματικό Κόσμο», που δυστυχώς σήμερα έχει έλλειψη. Μέσα από τις σελίδες του ήρθα σε επαφή με μια πνευματική διδασκαλία πρωτόγνωρη τότε σε μένα (σημείωση: παρόμοια με αυτή που υπάρχει στο βιβλίο «Το Κρυφό Μονοπάτι») που με άφησε κατάπληκτη. Έμαθα ότι όλα όσα διερχόμαστε στη ζωή μας τα επιλέγουμε… από τους γονείς, το περιβάλλον, τη χώρα, τις συνθήκες διαβίωσης, το σύντροφό μας στη ζωή, τα παιδιά που θα αποκτήσουμε… μέχρι και το θάνατό μας. Τίποτα δεν είναι στην τύχη. Ακόμη, ότι εμείς είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τη ζωή μας! Όσο για τα προβλήματα που τυχόν συναντούμε στο δρόμο μας, ακόμα και γι’ αυτά υπεύθυνοι είμαστε εμείς, μέσω των σκέψεων, των φόβων και των συναισθημάτων μας. Είναι εύκολο να το αποδεχθεί κανείς αυτό; Όχι. Θέλει χρόνο για να ωριμάσει μέσα του η ιδέα και στη συνέχεια να αποκτήσει πειθαρχία σκέψεων και έλεγχο των αρνητικών συναισθημάτων που σίγουρα θα τον κατέκλυζαν, αν άφηνε να τον παρασύρει η δυσάρεστη καθημερινότητα που θα έβλεπε στο περιβάλλον του.

Το θέμα του βιβλίου με γοήτευσε πέρα για πέρα, αλλά πριν αποκτήσω επίγνωση του πνεύματος, φοβόμουνα μέχρι θανάτου το θάνατο και την προοπτική της διάλυσης της συνειδητότητάς μου, μετά που το σώμα θα είχε πεθάνει.
Η ιδέα ενός «τίποτα» χωρίς τέλος ήταν συνταρακτική, για να πω το λιγότερο, και σήμερα, αισθάνομαι πολύ καλύτερα από ό, τι μπορώ να εκφράσω με το να γνωρίζω ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος της ζωής και ότι ξεχειλίζει από ζωντανή, πάλλουσα συνειδητότητα, πέρα ​​από την αντίληψή μου, η οποία θα επιστρέψει όταν πεθάνει το φυσικό σώμα μου.

Το υλικό που ανακάλυψα με τα χρόνια εκεί έξω για τη ζωή μετά το θάνατο είναι πολύ ενδιαφέρον, και μου άνοιξε ένα ολόκληρο νέο σύμπαν διορατικότητας για τα βασίλεια πέρα από το υλικό. Ασχολούμαι με την καταγραφή και μετάφραση άρθρων γύρω από το θάνατο επειδή το θέμα με συγκινεί, το έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Είναι απελευθερωτικό να γνωρίζεις ότι η συνειδητότητα είναι αιώνια και όπως έχω ανακαλύψει από την έρευνά μου, υπάρχουν πάρα πολλοί διαφορετικοί κόσμοι πέρα από τον γήινο, που το πνεύμα έχει την ικανότητα να διασχίσει.

Άνθρωποι που πέρασαν στην άλλη πλευρά έχουν επιστρέψει μέσα από διάμεσα και μας έχουν μιλήσει για τους κόσμους πέρα από το δικό μας, οι εξηγήσεις τους δεν είναι παιδιάστικα παραμύθια – μας έχουν δώσει λεπτομερείς αναφορές αυτών των κόσμων, το πώς είναι.

Τα πράγματα που θα εξετάσουμε πάνε πολύ πέρα ​​από τη στερεότυπη αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι για τα διάμεσα και το υλικό που μας έχουν δώσει. Είναι αλήθεια πως ο χώρος είναι πρόσφορος για απάτη, αλλά μήπως δεν υπάρχουν άνθρωποι που εξαπατούν σε κάθε τομέα; Με τον καιρό και την πείρα ο καθένας θα είναι ικανός να ξεχωρίσει μιαν αυθεντική επικοινωνία από μια πλαστή.
Στο Κρυφό Μονοπάτι διαβάζουμε, «Να μην ανησυχείς αν δεν καταλαβαίνεις αμέσως τι συμβαίνει. Το θέμα είναι καινούργιο για σένα, ακόμα. Σιγά-σιγά θα διαλευκανθούν όλα. Τώρα ζεις και μαθαίνεις ότι ο Κόσμος των Πνευμάτων μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους, μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το πιστεύουν αυτό, και οι επιστήμονες δε θέλουν να παραδεχτούν ότι ο Κόσμος των Πνευμάτων μπορεί να επηρεάσει συνειδητά τη ζωή σας. Άλλοι επειδή αρνούνται τη ζωή μετά το θάνατο, άλλοι επειδή δεν έχουν το κουράγιο σαν επιστήμονες να υποστηρίξουν την επίδραση των πνευμάτων, αν και κατά βάθος είναι πεπεισμένοι γι’ αυτό. Φοβούνται για το επιστημονικό τους όνομα. Θα έρθει όμως η ώρα που η επιστήμη σας θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι ο πνευματικός κόσμος και μάλιστα εξίσου ο Καλός όπως και ο κακός, επιδρούν ορατά και αισθητά με ποικίλους τρόπους στη ζωή και τη μοίρα σας. Γι’ αυτό δεν πρέπει ν’ απορείς, αν σε πάρουν για ανισόρροπο, μόλις αναφέρεις ότι συζήτησες με ένα πνεύμα».

Εμείς εδώ, θα εξερευνήσουμε κάθε πτυχή της ζωής πέρα από την ύλη. Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί για τη μετά θάνατον ζωή είναι πρακτικά άπειρες, και είναι διαθέσιμες για να μας εξηγήσουν με γλαφυρό τρόπο τα πάντα – αρκεί να δώσουμε πίστη σε αυτές. Ελπίδα μου είναι να διευρύνω την κατανόησή μας/σας για το τι συμβαίνει στην ψυχή μετά το θάνατο και με τι μοιάζουν τα πνευματικά πεδία.
Οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι η συνείδηση ​​είναι αιώνια, είναι συνήθως σε θέση να αποδεχθούν το γεγονός ότι πέθαναν και ως εκ τούτου, η αρχική αιθερική τους εμπειρία είναι πολύ πιο ευχάριστη. Αυτό και μόνο είναι σημαντικό για να θελήσουν όλοι οι άνθρωποι να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους κάνουν να έχουν μια εύκολη μετάβαση, όταν το ταξίδι τους στη γη τελειώσει.

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας μαθαίνοντας για την αποκοπή της «ασημένιας χορδής» που κρατά το αιθερικό σώμα εντός του εσωτερικού μας υλικού σώματος. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα αιθερικά σώματά μας είναι συνδεδεμένα με το φυσικό μας σώμα μέσω μιας ασημένιας χορδής.

Οι αιθερικοί εαυτοί μας πλοηγούνται στη σωματικότητα προσκολλημένοι με τα υλικά μας σώματα με ένα αιθερικό καλώδιο, το οποίο κόβεται από το σώμα όταν αυτό πεθάνει. Παραμένουμε δεμένοι με το σώμα, κατά τη διάρκεια του ύπνου το βράδυ και φεύγουμε προσωρινά, αλλά όταν πεθάνει το σώμα, το ασημί κορδόνι κόβεται και μας ελευθερώνει από το καταπιεστικό βάρος της σωματικότητας.
Είμαστε σε θέση στη συνέχεια να ξεκινήσουμε την περιπέτειά μας στη σφαίρα πέρα από τη φυσική γη. Ο Mike Swain μας λέει για την αποχώρηση της ασημένιας χορδής. «Όταν η ίδια η ψυχή αποκολλάται από το σώμα, η ασημένια χορδή αποκόπτεται εντελώς. Αυτή είναι η αρχή και το τέλος της μηχανικής του θανάτου».   

Είμαστε ελεύθεροι μετά την αποκόλληση της ασημένιας χορδής από το φυσικό σώμα, και πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει την αίσθηση του να επιπλέουν πάνω από το σώμα τους μετά τον θάνατό τους. Αυτό είναι πιθανώς επειδή το αιθερικό σώμα είναι ελεύθερο για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και ακολουθεί το φυσικό ένστικτο να θέλουμε να επιπλέουμε ή να αιωρούμαστε μέχρις ότου η συνείδηση του ατόμου αναλάβει και πάλι τα ηνία.

Σύμφωνα με τον Silver Birch, μια επέκταση της ασημένιας χορδής προκαλεί την αποκόλλησή της κατά τη στιγμή του θανάτου. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, θα μάθουμε αργότερα, ότι στην κατάσταση του ονείρου, η ασημένια χορδή είναι σε θέση να τεντωθεί πολύ μακριά.
«Όσοι έχουν διόραση, θα δουν ότι ο χωρισμός τελικά επιτυγχάνεται όταν η χορδή που συνδέει το πνευματικό σώμα με το φυσικό, καθώς απομακρύνεται το πνευματικό σώμα σταδιακά, κόβεται. Όταν αυτός ο αποχωρισμός λαμβάνει χώρα, επέρχεται ο θάνατος. Δεν υπάρχει τίποτα και κανείς στον κόσμο σας που να μπορεί με κανένα τρόπο να δώσει ζωή ξανά στο φυσικό σώμα».

Από αυτά τα λόγια, κατανοούμε ότι η ασημένια χορδή δεν κόβεται πάραυτα, δηλαδή αμέσως μόλις το σώμα πεθάνει. Κάνει κάποιες μέρες. Στο διάστημα αυτό, μπορεί ένας ενεργειακός δάσκαλος να αναστήσει το σώμα. Μετά την αποκοπή της χορδής ο θάνατος είναι μη αναστρέψιμος.  


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;