Ας μιλήσουμε για ελπίδαΜήνυμα από τους Αρκτούριους 
μέσα από την Marilyn Raffaele, 13/01/2013 http://onenessofall.com

Σήμερα θα μιλήσουμε για την ελπίδα. Για την ελπίδα που βασίζεται όχι στην πεποίθηση ότι δεν έχω κι ελπίζω ν’ αποκτήσω, αλλά στην ελπίδα που γεννιέται από τη συνειδητοποίηση ότι ήδη έχω, επειδή είμαι ήδη εκεί. Στη συνέχεια είμαι σε θέση να προχωρήσω πιο βαθιά στην εμπιστοσύνη και την ελπίδα ότι αυτή η συνειδητοποίηση θα εκδηλωθεί προς τα έξω, καθώς αρχίζω να ζω, να κινούμαι και να έχω το είναι μου σ’ αυτό.

Η ελπίδα μπορεί να είναι, και συχνά είναι, μια έκφραση απελπισίας, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να συγκρατήσει κάποιον από το να παραδέρνει σε συστήματα πεποιθήσεων που βασίζονται σε ψευδείς έννοιες. Η ελπίδα είναι μια λέξη της οποίας γίνεται κακή χρήση από τους θρησκευτικούς δασκάλους που διδάσκουν ότι το να ελπίζει κανείς σε κάποιο άγνωστο σχέδιο του Θεού, είναι όλα όσα χρειάζεται, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί οι δάσκαλοι δεν έχουν τις απαραίτητες απαντήσεις.
 
Η ελπίδα είναι αυτό που σε κάνει να χαλαρώνεις επειδή συνειδητοποιείς ότι υπάρχει όντως ένα σχέδιο κι επειδή είσαι ένα με την Πηγή, μπορείς να εμπιστευτείς ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο. Λες μέσα σου: «Έχω δημιουργήσει αυτό το σχέδιο για τον εαυτό μου, για να μάθω, και στις εμπειρίες ενός πνευματικού αναζητητή τίποτα δεν είναι χάος απλά για χάρη του χάους». Αυτή η κατανόηση χρησιμεύει για να συνδεθείς με το κέντρο σου και να επιτρέψεις σε κάθε αλήθεια να εκδηλωθεί.

Να γνωρίζετε αγαπημένοι ότι όλα κινούνται γρήγορα προς νέες κατευθύνσεις. Ίσως δεν συμβεί ακριβώς όπως σκεφτήκατε ότι θα συνέβαινε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι αφυπνίζονται και γίνονται μέρος της τεράστιας αύξησης του Φωτός που δημιουργείται τώρα επί της γης. Πολλές από τις αλλαγές που περιμένατε να δείτε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, θα συμβούν, μόνον όχι τόσο γρήγορα όσο ελπίζατε. Η αλλαγή πραγματοποιείται κάθε λεπτό που περνάει, με κάθε ψυχή που ξυπνά και βλέπει μέσα από την ψεύτικη κατάσταση και κάθε αγαπημένο που φωνάζει για πνευματική βοήθεια.

Καθώς αυξάνεται η αφυπνιστική ενέργεια του Φωτός, θα δείτε να διαλύεται ένα μεγάλο τμήμα αυτού που θεωρείτε ως δεδομένη κανονική ζωή – ελλείψεις, ασθένειες, περιορισμοί, πόλεμοι και την κυριαρχία του ισχυρού αρσενικού. Μην φοβηθείτε και μην πανικοβληθείτε, όπως θα θέλουν να κάνετε τα ΜΜΕ, που είναι οι πηγές των ειδήσεών σας. Όταν δείτε να λαμβάνει χώρα μια αλλαγή, ή αντιληφθείτε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για ανθρώπους, τόπους, ή ιδέες στους οποίους πιστεύατε ακράδαντα, να ξέρετε ότι είναι το Φως που πλημμύρισε τα σκοτάδια, γιατί το μόνο που έχει το σκοτάδι, είναι έλλειψη φωτός.

Από τη στιγμή που θα ανάψει ένα φως, η σκιά απλά εξαφανίζεται. Πού πάει; Έχετε αναρωτηθεί αγαπημένοι πού πηγαίνει το σκοτάδι όταν ανάψει το φως; Γνωρίζετε ήδη ότι η σκιά δεν υπάρχει ως πραγματικότητα, φαίνεται απλά ότι υπάρχει.
Αυτό είναι το μυστικό της τρίτης διάστασης. Μεγάλο μέρος της ζωής που θεωρείτε ως δεδομένη κανονική ζωή, είναι απλά έλλειψη επίγνωσης και εσφαλμένη ερμηνεία της πραγματικότητας. Όλα αυτά που βλέπετε, ακούτε, γεύεστε, πιάνετε, οσφραίνεστε είναι μια πτυχή της Θείας πραγματικότητας που ερμηνεύεται μέσα από την τρισδιάστατη συνειδητότητά σας.

Καθώς θ’ αρχίσετε να βλέπετε τις εμφανίσεις της Θείας πραγματικότητας πίσω από όλα τα πράγματα, θα πλησιάζετε όλο και πιο κοντά στην κατανόηση ότι όλα όσα υπάρχουν, είναι η Πηγή και οι εκδηλώσεις της. Το πώς ερμηνεύετε αυτές τις εκδηλώσεις καθορίζεται από την κατάσταση της συνείδησής σας φωτισμένη ή μη. Όταν κοιτάζετε ένα δέντρο, βλέπετε την υλική ουσία του δέντρου και όχι το φως, την ομορφιά, την τελειότητα και την αληθινή ουσία του τη θεϊκή ιδέα για το δέντρο.

Όταν βλέπετε το κακό στους άλλους, αυτό δείχνει ότι η συνείδησή σας πιστεύει ακόμα στη δυαδικότητα και το διαχωρισμό - ότι μερικοί είναι καλοί και μερικά είναι κακοί. Ναι, υπάρχουν πολλοί μέσα στην άγνοια της αλήθειας τους, που ακόμη επιλέγουν να εκδηλώνουν κακές πράξεις. Δεν λέμε να το αγνοήσετε ή να γίνετε πατάκι να σας πατήσουν, αλλά λέμε ότι προτού κατηγορήσετε τον κόσμο, την κυβέρνηση, ή κάποιο άλλο πρόσωπο για τα προβλήματά σας, αναγνωρίστε πως οτιδήποτε κρατάτε μέσα στη συνείδησή σας ως αλήθεια, θα εκδηλωθεί και στην εμπειρία σας. Λόγω της αληθινής ουσίας σας, είστε δημιουργοί μην το ξεχνάτε αυτό. Κάντε ό,τι βήματα πρέπει να κάνετε για έναν καλύτερο κόσμο, αλλά κάντε το έχοντας συνειδητοποιήσει την αλήθεια.

Όλα όσα υπάρχουν είναι Θεία συνειδητότητα ​​και σ’ αυτή τη Θεία συνειδητότητα ​​είναι ενσωματωμένη κάθε πνευματική ιδέα που διέπεται από Θεϊκό νόμο. Αν υπήρχε ασθένεια στη Θεϊκή συνειδητότητα, ​​δεν θα μπορούσε ποτέ να επουλωθεί γιατί θα υπήρχε ένας νόμος που θα τη διατηρούσε και θα την υποστήριζε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θεράπευε ο δάσκαλος Ιησούς. Η φωτισμένη συνειδητότητά του ​​δεν φιλοξενούσε πεποιθήσεις νόσου, κι εκείνοι που ερχόντουσαν προς Αυτόν, εισέρχονταν σ’ αυτή τη συνειδητότητα ​​και «θεράπευαν» την εμφάνιση της ασθένειας.
Εξετάστε τα συστήματα πεποιθήσεών σας αγαπημένοι, γιατί είστε υπεύθυνοι για την εξέλιξή σας, το δική σας διαδικασία αφύπνισης. Υπάρχει διαθέσιμη όλη η βοήθεια που μπορεί να χρειαστείτε, επειδή κάθε άτομο έχει Οδηγούς και Δασκάλους σ’ αυτή την πλευρά που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, αλλά η επιλογή πρέπει να είναι δική σας αν είναι να επωφεληθείτε από αυτήν.
Αφήστε κάθε σκέψη για το πώς πρέπει να μοιάζει ή να ξεδιπλώνεται το πνευματικό ταξίδι και μην περιμένετε ότι αυτό που είναι σωστό για σας, είναι σωστό και για κάποιον άλλο. Υπάρχουν πολλά βιβλία και μαθήματα σχετικά με την πνευματική εξέλιξη, πώς φαίνεται και μοιάζει, αλλά μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και τις εμπειρίες τους και μη νιώθετε πως αποτύχατε, αν ο δρόμος σας δεν είναι ο ίδιος επειδή ο καθένας από εσάς έχει ζήσει πολλές προσωπικές διαδρομές μέσα από τις διαφορετικές ζωές του, με διαφορετικές εμπειρίες και έτσι καθένας έχει ανάγκη ατομικά μαθήματα και εμπειρίες που αντανακλούν αυτό.
Δεν υπάρχουν μικρότερες ή καλύτερες πνευματικές εμπειρίες επειδή ο καθένας θα βιώσει αυτό που είναι τέλειο γι’ αυτό το σημείο της εξέλιξής του.
 
Κάθε νέα συνειδητοποίηση της αλήθειας προσθέτει άλλον ένα σπινθήρα φωτός στην ενέργεια ενός κόσμου που αλλάζει, εξελίσσεται και αυτό είναι η ελπίδα σας.

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;