Ο θάνατος είναι ψευδαίσθηση!


«Στο μέσον του χειμώνα έμαθα ότι υπήρχε μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι».
 Αλμπέρ Καμύ

Είσαι σαν τον Ήλιο. Αιώνια λαμπερός, ζεστός και με θεραπευτικές ικανότητες. Τίποτα στο Σύμπαν δεν είναι ικανό να σβήσει αυτό το φως. Η λάμψη σου θα συνεχίζεται για πάντα… στην αιωνιότητα. Το εσωτερικό σου φως είναι πάντα αναμμένο, εκτυφλωτικό, λαμπερό, επεκτεινόμενο. Λάμπεις χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι. Το φως της επίγνωσής σου συνεχίζει να φωτίζει ακόμα και τότε που ο νους σού συννεφιάζει την όραση· ο Ήλιος πάντα μα πάντα λάμπει από πίσω. Υπάρχει μέσα σου μια φλόγα που πάντα καίει. Ακόμα και τότε που νομίζεις ότι όλα χάθηκαν, όλα είναι μάταια και σκοτεινά, εκείνη είναι εκεί. Ακόμα και τότε που το σώμα σου διαλύεται κι εσύ αφήνεις το υπέροχο περίβλημα, ακόμα και τότε θα δεις ότι το φως της δημιουργικής σου ουσίας συνεχίζει να φωτίζει. Κάτι από σένα θα συνεχίσει να παίρνει εμπειρίες ζωής, πραγματικότητας και συνειδητότητας. Ο θάνατος είναι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση.

Εάν επιθυμείς να γευτείς αληθινά τις μεγαλύτερες εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η ζωή στη Γη, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο σου, πρέπει πρώτα να δεχτείς με την καρδιά σου ότι δεν υπάρχει τέλος στην εμπειρία που ονομάζεται ζωή. Αυτό πρέπει να το βάλεις καλά μέσα σου, ούτως ώστε να γίνει τμήμα σου. Όταν εμπιστευθείς ότι αυτό που δεν πεθαίνει ποτέ βρίσκεται μέσα σου, κυριολεκτικά παντοτινά ελεύθερο, τότε θα γίνεις ατρόμητος και τίποτε δεν θα μπορεί να σε σταματήσει ό,τι κι αν κάνεις. Οτιδήποτε κι αν κάνεις γίνεται χρήσιμο. Όποιο στόχο κι αν βάλεις, θα εκδηλωθεί επειδή δεν θα φοβάσαι. Η προσέγγισή σου δεν θα αποτύχει επειδή δεν θα έχεις τίποτα να κερδίσεις ή να χάσεις. Μπορείς τελικά να πηδήξεις στο άγνωστο με απόλυτη πίστη, θάρρος, ενθουσιασμό και χαρά!

Το άτομο που αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι απλά ένα άτομο, αλλά μια ψυχή που ζει στο σώμα, είναι το μόνο που μπορεί να αγαπάει χωρίς όρους, ελεύθερα. Όλοι οι άλλοι θα δίνουν την αγάπη τους υπό όρους και θα είναι προσκολλημένοι σε κάποια μορφή προσδοκίας. Αυτό γίνεται επειδή είναι προσκολλημένοι στο εγώ τους, στις σκέψεις τους και στο σώμα τους. Σκέφτονται ότι η μορφή που έχουν είναι όλα όσα είναι και επομένως περιορίζονται από αυτήν. Το ον που έχει προοδεύσει γνωρίζει τα πράγματα διαφορετικά. Η πραγματικά ελεύθερη ψυχή έχει καταλάβει ότι είναι μια μη διαφοροποιημένη συνειδητότητα, ευρισκόμενη υπεράνω κάθε σκέψης και μορφής, που έχει γειώσει και θεμελιώσει γερά μέσα της τη χαρά και την ελευθερία του όντος που είναι αγάπη άνευ όρων.

Όταν δέχεσαι ότι δεν υπάρχει θάνατος στη ζωή, αρχίζεις να κοιτάς τα πάντα με νέα μάτια. Οι τυπικά αγχώδεις καταστάσεις στις οποίες είχες συνηθίσει, ξαφνικά μετατρέπονται σε ενθουσιώδεις, ολόφρεσκα νέες περιπέτειες! Οι άνθρωποι που σου προκαλούν τις πιο έντονες εμπειρίες είναι πραγματικά οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί σου και η καρδιά σου τους καλωσορίζει από τα βάθη της. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να γνωρίσουμε και να βιώσουμε την αληθινή ειρήνη μέσα μας.

Δεν υπάρχει πια αντίσταση μέσα σου, κριτική ή φόβος επειδή καταλαβαίνεις ότι είσαι η αιώνια πηγή της αγάπης. Τους συγχωρείς όλους και όλοι είναι φίλοι σου. Έχεις ανακαλύψει τον παράδεισο στη Γη, κάθε μέρα της ζωής σου. Η ανακάλυψη του μη-θανάτου μέσα σου είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την αληθινή ελευθερία. Αυτό έρχεται αυτόματα καθώς εξερευνάς την πνευματική σου φύση και τιμάς την ουσία της ύπαρξής σου. Αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή. Η πηγή αυτού που είσαι βρίσκεται εκεί που τελειώνει η ζωή του εγώ, και αρχινά η πνευματική ζωή. Γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου κανένα από αυτά τα «υλικά» όταν πεθάνεις, οπότε γιατί επενδύεις τόσο πολύ από το χρόνο και την ενέργειά σου σε αυτά; Μην προσκολλάσαι σε τίποτα στο οποίο μπορείς να βάλεις μια ταμπέλα ή ένα όνομα. Κάποια μέρα όλα αυτά θα φύγουν από σένα σαν γέρικα φύλλα δέντρου που τα ρίχνει το φθινοπωρινό αεράκι. Απλά, επένδυε το χρόνο και τη συνειδητότητά σου στην εξερεύνηση του αιώνιου φωτός και της αγάπης που είσαι.

Μοιάζει με το σκοινί που φοβόμασταν σαν ήμασταν παιδιά, επειδή το παίρναμε για φίδι. Μοιάζει όντως με φίδι μέσα στο σκοτάδι, όταν το φως είναι λιγοστό, αλλά όταν ανοίξεις όλα τα φώτα και δεις την αλήθεια, αρχίζεις να γελάς και να γελάς και να γελάς! Όταν δεχτείς πλήρως ότι ο θάνατος δεν είναι αληθινός, τότε αρχίζεις αληθινά να γελάς και πραγματικά γίνεσαι ζωντανός. Σταματάς να φοβάσαι το οτιδήποτε στη ζωή! Ακόμα, σταματάς τις καθυστερήσεις και αρχίζεις να κάνεις αυτά που πάντα ήθελες να κάνεις. Δεν κρατάς την αγάπη σου, τα λόγια εκτίμησης και την ενέργεια της ιερής καρδιάς σου και κάθε καλή κουβέντα που ήθελες να πεις σ’ εκείνους που σ’ ενδιέφεραν περισσότερο. Αρχίζεις να μοιράζεσαι το χρυσάφι που νόμιζες ότι δεν μπορεί να μοιραστεί.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι. Τα πάντα βρίσκονται μέσα σ' ένα θεϊκό, συμπαντικό σχέδιο. Η προβολή που έφτιαξε ο νους σου για το τι πρέπει να θεωρείς ως θάνατο, είναι ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας. Η ολότητα της ύπαρξής σου είναι πέρα απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι πια. Φοβάσαι να κοιτάξεις τον καθρέφτη; Μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που βλέπεις, παρόλο που ξέρεις ότι αυτό που βλέπεις μπορεί να αλλάξει αν είσαι πρόθυμος να κοιτάξεις τον εαυτό σου με διαφορετικό τρόπο. Αυτή η μικρή αλλαγή στην οπτική σου είναι όλο κι όλο που χρειάζεσαι για να βαδίσεις προς την εμπειρία της ζωής χωρίς θάνατο.

Αυτή είναι η πρόσκλησή μου σ’ εσένα. Άνοιξε το νου σου και δες πως είναι να ζεις τις επόμενες 24 ώρες γνωρίζοντας βαθιά μέσα σου ότι ποτέ μα ποτέ δεν πεθαίνεις. Θα δεις ότι ο νους σου αντιστέκεται σ’ αυτή την εμπειρία ή προσπαθεί να την χειραγωγήσει και να την διαχειριστεί αλλιώς. Ο νους έχει συνηθίσει να ζει για να έχει τον έλεγχο. Το να ζεις μια ζωή χωρίς φόβο είναι ο σκοπός της ζωής, όμως όταν ο νους ακούει ότι δεν υπάρχει τίποτα για ν' ανησυχεί, τότε πραγματικά ανησυχεί! Ο νους έχει συνηθίσει τη δουλειά του, να φοβάται, και να είναι δέσμιος της τριτοδιάστατης σκέψης της πόλωσης. Δεν γνωρίζει ότι μπορείς να ζεις αιώνια.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;