2012 - το έτος της προσωπικής αφύπνισης

Κι έτσι, εδώ βρισκόμαστε, τις τελευταίες μέρες ενός ακόμα έτους. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι άλλος ένας ετήσιος Κύκλος έχει περάσει ...και όμως έχει. Και πώς ήταν για σας; Βιώσατε κατά τους τελευταίους 12 μήνες το επίπεδο της πνευματικής ανάπτυξης που είχατε ελπίσει; Είχατε μια εσωτερική ιερή εμπειρία;
 

Η ιερή εμπειρία δεν είναι κάτι που μπορούν να βιώσουν μόνο οι Διδάσκαλοι.
Το να γνωρίζετε ότι βιώσατε μια ιερή εμπειρία είναι πολύ απλό. Αρκεί να γνωρίζετε ότι εσείς οι ίδιοι είστε Ζωή. Όλοι οι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι ζωντανοί, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι είναι η Ζωή
η ίδια. Και τι είναι ζωή; Μια διαδικασία.

Είστε, επομένως, μια διαδικασία.

Πολύ λίγοι άνθρωποι σκέφτονται για τους εαυτούς τους με αυτό τον τρόπο. Μπορούν να σκεφτούν τον εαυτό τους ως κάτι που ΕΙΝΑΙ, αλλά σπάνια σταματούν να αναρωτηθούν, «ΕΙΝΑΙ ΤΙ;»

Άλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως ένα ον, ένα αισθανόμενο βιολογικό πλάσμα. Παρόλ’ αυτά σπάνια σταματούν να αναρωτηθούν, ένα πλάσμα που είναι ΤΙ;

Ακόμα, άλλοι λένε ότι δεν είναι το σώμα τους, αλλά αντίθετα, είναι αυτό το κάτι που χρησιμοποιεί το σώμα τους ως εργαλείο. Όμως, ένα εργαλείο για τη δημιουργία τίνος πράγματος; Οι ίδιοι, λένε, ότι δεν θα γνωρίζουν μέχρι να το δημιουργήσουν. Και έχουν δίκιο. Βαθύτατο δίκιο.

Και έτσι, όλοι είμαστε τίποτα περισσότερο από μια διαδικασία. Είμαστε, επίσης, τίποτα λιγότερο, το οποίο λέει πάρα πολλά. Γιατί είμαστε η διαδικασία που ονομάζεται Ζωή - και αυτό είναι το ΠΑΝ που ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η ταυτότητά μας γίνεται όλο και πιο σαφής για εμάς ξαθώς ακούμε τις τελευταίες λέξεις, επειδή το ΠΑΝ που ΥΠΑΡΧΕΙ είναι μια άλλη λέξη, ένας άλλος τρόπος για να πούμε, ο Θεός.

Καμία από αυτές τις προφορικές εξηγήσεις δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν την εφαρμόσουμε στην πράξη. Τίποτα δεν θα έχει αξία εάν δεν καταφέρουμε να την βάλουμε στην καθημερινή μας ζωή, λεπτό προς λεπτό. Οι μηρυκασμοί μπορεί να είναι συναρπαστικοί, αλλά δεν φέρουν καμία πρακτική αξία αν δεν μπορέσουμε να τους δώσουμε ζωή και ανάσα και να τους εκδηλώσουμε στην πραγματικότητα μας.

Από το μηρυκασμό στην εκδήλωση - αυτό είναι το ταξίδι. Από τη σκέψη μας για τους εαυτούς μας έως την εμπειρία μας για τους εαυτούς μας – αυτή είναι η διαδρομή. Είναι η διαδρομή πάνω στην οποία η ψυχή μας έχει ξεκινήσει το αιώνιο ταξίδι της. Είναι η Αιώνια Χαρά του Θεού.

Θέτοντας την εσωτερική σοφία στην πράξη και κάνοντάς την κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που θα έχουμε ποτέ - και την έχουμε κάθε στιγμή. Είναι η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να βιώσουμε τη θεϊκότητά μας.

Η άσκηση του Εσωτερισμού είναι μια δια βίου δέσμευση. Πολύ, πολύ, πολύ λίγοι άνθρωποι το επιχειρούν. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι είναι εκεί για να το επιχειρήσουν. Είναι πάρα πολύ απασχολημένοι απλά να παραμένουν ζωντανοί. Γι’ αυτό είναι πρώτιστο καθήκον κάθε κοινωνίας, που θα ήθελε να ονομάζεται η ίδια φωτισμένη, να ελαφρύνει το φορτίο αυτών που μόλις και μετά βίας επιβιώνουν. Αυτό που θα κάνουμε για τους λιγότερο «τυχερούς» από εμάς, φανερώνει το τι θα απογίνουμε ως είδος.

Όταν, οι λιγότερο «τυχεροί» μεταξύ των πολλών, μπορέσουν να πάρουν το νου τους μακριά από τη συνεχή ανησυχία για την καθημερινή επιβίωσή τους, θα καταφέρουν κάποια στιγμή να στρέψουν την προσοχή τους στην επίτευξη της μεγαλύτερης κατανόησης των θεμάτων που θα κάνουν την επιβίωσή τους να είναι δεδομένη. Αυτό είναι το μέσο με το οποίο επιτυχγάνεται η μεταμόρφωση μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Η προσωπική και η κοινωνική μεταμόρφωση είναι επίπονη. Είναι προσπάθεια πάρα πολύ δύσκολη. Δεν είναι δουλειά για τους έχοντες μικρή καρδιά ή αδύνατο πνεύμα. Είναι έργο για τους ισχυρούς και τους θαρραλέους. Είναι το τελευταίο βήμα που θα έχουν να κάνουν για την απόκτηση της ιερής εμπειρίας.

Το επόμενο βήμα είναι να δηλώσουν ότι θα κάνουν ακριβώς αυτό. Και θα δούμε μετά, πως αν αυτή τη δουλειά την κάνει το 1ο/οο του πληθυσμού της Γης, θα συμπαρασύρουν μαζί τους και όλους τους υπόλοιπους, και τότε, στο τέλος του καινούργιου χρόνου, του 2012, όλος ο κόσμος θα έχει να μιλάει γι’ αυτό το υπέροχο Έτος της Αφύπνισης μιας ολόκληρης ανθρωπότητας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;