Οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι

Ένας Αναληφθείς Δάσκαλος (Ascended Master) είναι ένα άτομο που κάποτε είχε υλικό σώμα στη Γη. Μετά από επανειλημμένες ενσαρκώσεις αποφοίτησε, απέκτησε θα λέγαμε μάστερ (mastery) του γήινου επιπέδου μαθαίνοντας όλα όσα είχε να μάθει. Με τον τρόπο αυτό έμοιασε περισσότερο στο Θεό και δεν χρειάστηκε να ξαναενσαρκωθεί στη Γη. Στη συνέχεια αναλήφθηκε στο πνευματικό του σώμα, κάλεσε την ΕΓΩ ΕΙΜΙ Παρουσία, και μετά, με τη θέλησή του προτίμησε να αναβάλει για κάποιο διάστημα την περαιτέρω πνευματική του εξέλιξη, διαλέγοντας να παραμείνει και να βοηθά την ανθρωπότητα στην εξέλιξή της.

Οι πιο γνωστοί μας Αναληφθέντες Δάσκαλοι είναι ο Ιησούς, η Παναγία, ο Μωυσής, ο Σαιντ Ζερμαίν, ο Γκαουτάμα Βούδας και ο Κρίσνα. Είναι αληθινά όντα που μπορεί κάποιος να έχει απτή επαφή μαζί τους, έτοιμοι να συμπαρασταθούν και να συνδράμουν την ανθρωπότητα, αν τους ζητηθεί. Ανήκουν σε μια ειδική ομάδα, των Άβαταρ, οι Δάσκαλοι του Κόσμου, που από την εποχή της Πτώσης του ανθρώπου μεταφέρουν το λόγο του Θεού για τη διαφώτιση του ανθρώπινου είδους.
Οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι ζητούν να τους αναγνωρίσουμε ότι εργάζονται για το κοινό καλό των ανθρώπων αλλά δεν ζητούν να λατρεύονται. Όλοι τους επέλεξαν να θυσιάσουν τη δική τους πνευματική εξέλιξη έως ότου όλοι οι άνθρωποι επιτύχουν να αναληφθούν και να ελευθερωθούν από τα δεσμά των συνεχών ενσαρκώσεων και όλοι τους ανήκουν στην Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα.

Η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα δεν είναι κάποιος οργανισμός του εξωτερικού πεδίου. Μόνο ζώντας, εκφράζοντας την τελειότητα των ουρανίων πεδίων στο υλικό πεδίο με το να διορθώνει τις ανθρώπινες αδυναμίες του και λατρεύοντας το Θεϊκό Εαυτό που βρίσκεται εντός του, πλήρως, μπορεί το άτομο να μπορέσει να έρθει σε επικοινωνία με την Αδελφότητα. Οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι κατευθύνουν την προσοχή του εκάστοτε μαθητή, αλλά εναπόκειται στον μαθητή να κάνει τις σωστές επιλογές. Κανένας δεν έχει ποτέ κατορθώσει να αναληφθεί χωρίς τη συμπαράσταση ενός Αναληφθέντος Δασκάλου.

Η Ιεραρχία της Γης αποτελείται από Αναληφθέντες Δασκάλους. Η δομή της μπορεί να συγκριθεί με αυτήν μιας μεγάλης Εταιρείας. Υπάρχει πάντα κάποιος Ανώτερος που προΐσταται. Οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι κατευθύνουν τη νοημοσύνη που πηγάζει από τη Θεϊκή Αρχή, είναι βοηθοί του Θεού.

Η διδασκαλία της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας είναι ένα αρμονικό πάντρεμα των διδασκαλιών της Δύσης και της Ανατολής. Συμπληρώνει τη συνειδητότητα της Ανατολής που είναι εκ φύσεως λατρευτική με τη ζωτική ενέργεια της Δυτικής συνειδητότητας που είναι εκ φύσεως πρακτική. Είναι δηλαδή η διδασκαλία που εμπεριείχετο στην Καινή Διαθήκη όταν πρωτογράφτηκε. Αργότερα, κατά τους Δασκάλους, η Βίβλος υπέστη πολλές μετατροπές που κυρίως οφείλοντο στη μετάφραση και στις προσθήκες των διαφόρων αντιγραφέων. Οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι έχουν αναφέρει ότι τα κείμενα θα ξαναγραφούν, αυτή τη φορά από τους Δασκάλους, οι οποίοι δεν είναι ούτε Χριστιανοί, ούτε Μουσουλμάνοι, ούτε Ιουδαίοι ούτε Ινδουιστές. Θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε ως 'η ρίζα και η πηγή της αλήθειας' από την οποία όλες οι γνωστές θρησκείες πήγασαν.

Δεν δίνουν καμία έμφαση στα πνευματιστικά φαινόμενα, επειδή είναι πέραν του ψυχικού πεδίου, βρίσκονται στο επίπεδο του Φωτός. Οι Δάσκαλοι εξηγούν ότι η αληθινή γνώση πρέπει να μοιράζεται, αλλά δεν υποχρεώνουν κανένα να το κάνει. Προσφέρουν την καθοδήγηση, μετά είανι ευθύνη του κάθε ατόμου να επιλέξει το μονοπάτι του.
Οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι δίνουν μεγάλη σημασία στην ανάγκη δημιουργίας ομάδων μελέτης. Σε αυτές, τα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το Νόμο της Ζωής, αλλά θα προσφέρουν στους Δασκάλους πολύτιμη ενέργεια μέσα από τους οραματισμούς, τα τραγούδια και τη χρήση του λόγου, για να συνεχίσουν να μας παρέχουν τις πληροφορίες τους.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;