Ο Θεός και το Εγώ

Μια Ανώτερη Επικοινωνία του St Germain στoυς Dan Bennack και Alexandra Mahlimay www.joyandclarity.com

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη

Οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζονται περισσότερο με τα εγώ ή τις προσωπικότητές τους παρά με τις ανώτερες πλευρές του Είναι τους όπως την ψυχή τους, τον Θεό μέσα Τους. Αυτό είναι και η αιτία του πόνου και της σύγχυσης που βιώνουν στη ζωή τους.
Το εγώ δεν είσαι εσύ και δεν έχει δική του ανεξάρτητη ζωή. Αντίθετα, είναι μια απατηλή πεποίθηση που έχεις για σένα. Είναι δηλαδή μια βαθειά ριζωμένη παρανόηση αυτού που είσαι.
Στον πυρήνα του, το εγώ πίστεψε ότι χωριστήκατε από το Θεό ευθύς αμέσως μετά τη δημιουργία σασ. Έχει πιστέψει ότι ο Θεός σταμάτησε να σας αγαπάει και μετά σας εγκατέλειψε επειδή κάνατε αυτό που θέλατε να κάνετε με τις ζωές σας, αντί να κάνετε αυτό που ο Θεός ήλπιζε ότι θα κάνατε. Το εγώ, λοιπόν, πιστεύει ότι ο Θεός σας τιμωρεί γι' αυτό τώρα - επειδή κακοχρησιμοποιήσατε την ελεύθερη βούληση που σας δόθηκε, με τρόπο που να παραβαίνει τη Θέληση του Θεού για Δημιουργία.

Η Αλήθεια είναι το Καλύτερο Διορθωτικό

Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός ποτέ δεν έφυγε από το πλευρό σας. Η Αγάπη Του είναι πάντα εκεί για εσάς, επειδή είστε τα ζωντανά Του σώματα. Και το πιστεύω σας ότι παραβιάσατε τη Θέληση του Θεού, είναι ανυπόστατη. Είναι αδύνατο να έχετε παραβιάσει τη Θέληση του Θεού για δημιουργία επειδή εσείς Είστε η Θέληση του Θεού για δημιουργία. Εσείς και όλη η ανθρωπότητα αποτελείτε τους δημιουργικούς αντιπροσώπους του Θεού μέσα στο Σύμπαν. Το πιστεύω σας ότι έχετε ενεργήσει παράνομα δεν είναι παρά η παρανόηση που έχετε για το πώς δουλεύει η συν-δημιουργία με το Θεό. Και έτσι αυτή η παρανόηση αποδείχτηκε γόνιμο έδαφος για την εμφάνιση του εγώ.

Η Γέννηση του Εγώ

Το εγώ γεννήθηκε τη στιγμή που φανταστήκατε για πρώτη φορά και αποδεχτήκατε στο νου σας ότι ο Θεός σας εγκατέλειψε. Εκείνη τη στιγμή το εγώ έκανε την εμφάνισή του και υποσχέθηκε να είναι φίλος σας, αν θέλατε να το υπακούετε και να υποταχθείτε σε αυτό και συμφωνούσατε να δεχθείτε τη βοήθειά του.
Το εγώ είπε ότι θα σας έδειχνε τον τρόπο να επιβιώσετε σε έναν κόσμο χωρίς την Αγάπη του Θεού, σε έναν κόσμο που σας λείπουν πράγματα που χρειάζεστε και που αυτά που έχετε μπορεί να σας τα αρπάξουν άλλοι.

Επειδή, όμως, οι υποθέσεις του εγώ για την Αγάπη του Θεού είναι εσφαλμένες, δεν είχε ποτέ δίκιο σε ό,τι σας πρόσφερε. Συνεπώς, η υπόσχεσή του για βοήθεια, το μόνο που έκανε ήταν να σαμποτάρει τις προσπάθειές σας να ζείτε ευτυχισμένοι.

Το Εγώ δημιουργεί Υπο-προσωπικότητες

Για να σας παρασταθεί, το εγώ δημιούργησε διάφορα προσωπεία (personas) για να μπορέσει να διαχειριστεί τις διαφορετικές απειλές που αντιλαμβανόταν. Αυτά τα προσωπεία ή αλλιώς υπο-προσωπικότητες είναι ψυχολογικές απόψεις που υποτίθεται ότι μπορούν να σας προστατέψουν απ' οτιδήποτε φοβάστε, οτιδήποτε νομίζετε ότι σας λείπει από τον περίγυρο ή οποιαδήποτε πηγή αγάπης πιστεύετε ότι θα σας εγκαταλείψει. Οι υπο-προσωπικότητες υπόσχονται να σας συμπαρίστανται, πρώτον αποδεχόμενες ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος γεμάτο φόβο και ύστερα λέγοντάς σας ότι κινδυνεύετε να χάσετε όσα πράγματα θεωρείτε πολύτιμα, όσο διάστημα βρίσκεστε εδώ.

Σε αυτή τη ζωή, το εγώ σας μαζί με τον περίγυρο των υπο-προσωπικοτήτων του, άρχισε να συναρμολογείται την πρώτη φορά που νιώσατε εγκαταλειμμένοι ή μη-αγαπητοί. Αυτή τη στιγμή πιθανότατα να βιώνετε μια διακοπή της ροής της αγάπης μεταξύ υμών και των γονέων σας ή κάποιου άλλου τον οποίο εμπιστευθήκατε. Ίσως να είπατε ή να κάνατε κάτι που δεν ήταν της αποδοχής τους και για το λόγο αυτό απέσυραν την αποδοχή τους από το άτομό σας.
Νιώσατε άσχημα γι' αυτό. Νιώσατε υπαίτιοι που το προκαλέσατε και μετά έπρεπε να κάνετε κάτι ώστε να διορθώσετε τα πράγματα. Εσωτερικεύσατε αυτή την μη αγαπητή εικόνα του εαυτού σας και την αποδεχτήκατε ως την αληθινή σας ταυτότητα. Από εκείνη τη στιγμή αυτή η εικόνα έδρασε ως υπο-προσωπικότητα. Τώρα εμφανίζεται κάθε φορά που αντιμετωπίζετε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι εκεί να σας υπενθυμίζει ότι δεν αξίζετε να σας αγαπούν επειδή πράξατε αντίθετα από τις επιθυμίες του άλλου. Σας τρομοκρατεί ότι θα σας εγκαταλείψει εκείνο το άτομο και μετά σας λέει ότι πρέπει να κάνετε κάτι γι' αυτό, παρά το μάταιο της κατάστασης.
Ο φόβος αυτός είναι παρόμοιος με το σοκ που βιώσατε όταν πιστέψατε για πρώτη φορά ότι εγκαταλειφθήκατε από το Θεό και ότι θα υποστείτε τις συνέπειες.

Το Τέλος της Ψευδαίσθησης

Για να διαλύσετε τις ψευδαισθήσεις των υπο-προσωπικοτήτων στο μυαλό σας, πρέπει πρώτα να διεκδικήσετε την επίγνωση του Ποιος Πραγματικά Είστε. Πρέπει να θυμηθείτε ότι είστε παιδιά του Θεού, Θεοί και οι ίδιοι, και να αφοσιωθείτε στο να ενθυμείστε αυτή την αλήθεια κάθε φορά που έχετε την τάση να το ξεχνάτε ή αμφιβάλλετε. Κάνοντάς το θα απαγκιστρωθείτε από τα ψέμματα των υπο-προσωπικοτήτων που έχουν εμφυτευτεί στο νου σας από το εγώ σας, και θα βρείτε την αγάπη και θεραπεία που επιθυμείτε.
Υπάρχουν μόνο δυο βήματα που πρέπει να κάνετε. Το πρώτο, να σταματήσετε να πολεμάτε τον εαυτό σας. Κάθε φορά που κάνετε αγώνα με την ψευδαίσθηση ότι δεν είστε παρά μια από τις υπο-προσωπικότητες, απλά ενισχύετε αυτό το πράγμα στο νου σας. Καταλάβετε ότι κάθε φορά που επιτρέπετε στον εαυτό σας να φοράει το ρούχο της ντροπής, της ενοχής ή του φταιξίματος που δημιούργησε μια υπο-προσωπικότητα, στην πράξη επιβεβαιώνετε ότι είστε αυτή η υπο-προσωπικότητα. ΔΕΝ είναι έτσι. Πρέπει να βγείτε εντελώς από τον κύκλο αυτό της ενίσχυσης των ψευδαισθήσεων.
Δώστε τέλος στην ψευδαίσθηση ανακοινώνοντας απλά: "Είμαι Τέλεια Ολοκληρωμένος/η και ολότελα αγαπητός/η, άξιος/α, και πλήρης". Αυτό είναι το δεύτερο βήμα που θα κάνετε και ο νους σας θα γιατρευτεί με την Αλήθεια. Καθώς κάνετε την ανακοίνωση, προσκαλέστε αυτές τις δύστροπες υπο-προσωπικότητες πίσω στο σπίτι τους και δώστε τους την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζονται.
Να επαναλαμβάνετε αυτή τη δήλωση συχνά και μετά να την ζήτε με την καρδιά σας. Θα δείτε ότι σιγά-σιγά η πάλη σας με τις ψευδαισθήσεις θ' αρχίσει να φθίνει.

Από τη στιγμή που θα κάνετε αυτά τα δυο βήματα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Απλά αγκιστρωθείτε καλά στην ενθύμηση ότι είστε παιδί του Θεού, Θεός επίσης, και μετά ζήστε τη ζωή σας με χαρά και εμπιστοσύνη. Να ξέρετε ότι έχετε πλήρη υποστήριξη στο έργο αυτό, είστε ολότελα αγαπητοί και η αξία σας στα μάτια του Θεού είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;