Η ζωή μετά τη ζωή-2


Ο Ιησούς μιλάει μέσα από την Pamela Kribbe

Β' ΜΕΡΟΣ

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη


Από τη στιγμή που θα πεθάνετε, θα βλέπετε τους ανθρώπους που ζουν στη γη από μια διαφορετική σκοπιά. Πιο ανεκτικούς, ήπιους, θα βρεθείτε με μια αυξημένη αίσθηση σοφίας. Δεν θα είστε πλήρως ισορροπημένοι με τη μία, γιατί θα κουβαλάτε συναισθήματα και τα συναισθήματα που παίρνετε μαζί σας πρέπει να τα αντιμετωπίσετε. Δεν θα είστε τέλειοι ή πάνσοφοι ευθύς μόλις αφήσετε τη φυσική ζωή. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό πραγματικά, για εκεί υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά για να ζήσετε και να ανακαλύψετε! Ωστόσο, στους περισσότερους από εσάς υπάρχει μια νέα προοπτική. Οι διαστάσεις της αιωνιότητας είναι απτές και αυτό μετριάζει με σεβασμό την άποψή σας για το τι απασχολούσε εσάς και τους άμεσα γύρω σας κατά τη διαμονή σας στη γη.

Τώρα, τι συμβαίνει σε σας αφού περάσετε το όριο του θανάτου; Μόλις περάσετε το στάδιο του πένθους και του αποχωρισμού, το στάδιο που θα πείτε αντίο, θα νιώσετε πώς ο θάνατος έρχεται πιο κοντά. Η εστίαση της συνείδησής σας αλλάζει τώρα. Αφήνει τον έξω κόσμο, τους ανθρώπους, το σώμα σας, θα στραφεί στο εσωτερικό και θα προχωρήσει πιο βαθιά μέσα σας. Η εγρήγορση για τον έξω κόσμο μειώνεται και αυτό σας επιτρέπει να προετοιμαστείτε για το εσωτερικό ταξίδι που πρόκειται να ακολουθήσετε. Εάν δεχτείτε συνειδητά το θάνατο, θα ζήσετε μια προετοιμασία, προετοιμασία για να αφεθείτε. Για τους αγαπημένους σας, αυτή είναι η στιγμή να σας αφήσουν να φύγετε, θα πρέπει να έχετε όλη τη δύναμή σας να γυρίσετε στο εσωτερικό σας και να προετοιμαστείτε.

Ο θάνατος δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη διαδικασία. Αυτό που πραγματικά γίνεται είναι μεγάλο και επιβλητικό σε χαρακτήρα. Ο θάνατος είναι η ιερή εκδήλωση όπου η ψυχή συνδέεται με τον εαυτό της με ένα πιο οικείο τρόπο. Κατά το τελευταίο στάδιο, το πρόσωπο που πεθαίνει νιώθει την επίγεια διάσταση με έναν αποκομμένο τρόπο: το σώμα, τις μυρωδιές, τα χρώματα και άλλες σωματικές αισθήσεις. Μια άλλη διάσταση μπαίνει στην επίγνωσή του με μια ακτινοβολία τόσο ελπιδοφόρα και τόσο προσκαλεστική, που δεν είναι τόσο δύσκολο πια να παραδωθεί και να αφήσει όλα τα επίγεια πίσω. Ακόμη και η παρουσία των αγαπημένων του δεν θα τον εμποδίσει να φύγει τώρα. Η ενέργεια της Εστίας, του Θεού, του ουρανού ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε - είναι τόσο συντριπτικά ευγενική, ζεστή και καθησυχαστική που καθιστά εύκολο το γεγονός να προχωρήσει και να επιστρέψει το κουρασμένο και φθαρμένο σώμα του στη γη.

Μόλις αφεθεί να φύγει ειρηνικά, η ψυχή του θα ανέλθει από το σώμα του απαλά και ρευστά. Θα νιώσει ότι υποστηρίζεται από συμπαντικές δυνάμεις σοφίας και αγάπης. Αν πεθάνει χωρίς αντίσταση, το άμεσο περιβάλλον του θα γεμίσει με ζεστή και γεμάτη αγάπη ενέργεια. Θα ζήσει μιαν ανείπωτη αίσθηση ανακούφισης. Είναι ελεύθερο, και τα πάντα γίνονται ξεκάθαρα. Θυμάστε την πανταχού παρουσία της Αγάπης, όχι ως μια αφηρημένη ιδέα, αλλά σαν απτή πραγματικότητα. Ενώ στη γη, ονομάζατε αυτό το είδος αγάπης, Θεό, διατηρούσατε μια προκατειλημμένη, ανθρώπινη εικόνα του τι είναι αυτός ο Θεός και τι ήθελε από εσάς. Ήσασταν πεπεισμένοι ότι υπήρχαν ορισμένα αιτήματα φτιαγμένα από αυτόν τον Θεό, αιτήματα με τα οποία συνήθως δεν μπορούσατε να συμμορφωθείτε. Αλλά εδώ σε αυτή τη διάσταση, θα θυμηθείτε αυτό που ο Θεός είναι αληθινά: είναι για να σας εμψυχώνει, να σας εμπνέει, να ζει τη δημιουργία μέσα από σας και τέλος να αναγνωρίζει τον Εαυτό του στην όψη σας. Ο Θεός ήθελε να γίνει ανθρώπινος μέσα από σένα. Ο στόχος της εξέλιξης του σύμπαντος είναι ΕΣΥ: Ο Θεός να γίνει ανθρώπινος!

Ο Θεός είναι η πηγή της δημιουργίας, και είστε η εκπλήρωσή της. Εσείς, οι οποίοι έχετε δώσει στο φως του Θεού ανθρώπινη μορφή, ποτέ δεν κρίνεστε για το ότι είστε άνθρωποι. Αντ 'αυτού είστε τιμημένοι. Η ιδέα ενός εκδικητικού Θεού είναι ακόμα μια διαστροφή, μια αντιστροφή της αλήθειας που υποκινήθηκε από τον φόβο. Ο Θεός αναγνωρίζει τον Εαυτό του σε σας, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή δεν κάνετε. Όταν θα επιστρέψετε ξανά σε αυτήν την πλευρά, θα το συνειδητοποιήσετε αυτό και πάλι, και ένα φορτίο αυτοκατάκρισης και το αίσθημα κατωτερότητας θα γλιστρήσει από τους ώμους σας. Θα νιώσετε την αρχική χαρά της ζωής και πάλι, ασφαλείς στα χέρια του Θεού.

Λίγο μετά την άφιξή σας εδώ, θα αντιληφθείτε φωτεινά όντα γύρω σας. Θα υπάρχουν οδηγοί για να σας βοηθήσουν και άνθρωποι που ξέρατε οι οποίοι αναχώρησαν πριν από σας. Μερικές φορές θα σας εκπλήξουν κάποιοι που θα συναντήσετε εκεί πέρα: άτομα τα οποία μπορεί να συναντήσατε μόνο για λίγο, αλλά που άγγιξαν την καρδιά σας βαθιά, μπορεί να είναι εκεί μαζί με τους δια βίου φίλους και συγγενείς. Όποιος είχε μια σύνδεση μαζί σας με βάση την αγάπη, θα έρθει να σας χαιρετήσει. Για άλλη μια φορά, καθίσταται έτσι σαφές ότι το «αντίο» δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση, ότι οι σχέσεις καρδιάς είναι αιώνιοι. Θα βιώσετε μια αίσθηση ευγνωμοσύνης και δέους, στην είσοδο αυτού του επιπέδου της άνευ όρων αγάπης και σοφίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;