Ο Αστρικός Στόλος 999


Β' ΜΕΡΟΣ

Ο πλανήτης Γη


Είναι το έτος 1970. Η ψυχή Mira, που στη Γη έχει το όνομα Φιόνα, ήταν 10 χρονών και ήταν ένα μάλλον ντροπαλό κορίτσι. Δεν είχε πολλούς φίλους γιατί διέφερε λίγο από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της. Η Φιόνα ήταν ένα πολύ λεπτό και εύθραυστο κορίτσι. Είχε συχνά κρυολογήματα και συχνά επίσης της ανέβαινε ένας ανεξήγητος πυρετός. Είχε, επίσης, συχνούς πονοκεφάλους. Στο σχολείο οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές της ως επί το πλείστον δεν της έδιναν σημασία και η Φιόνα αισθανόταν μόνη. Είναι αλήθεια ότι είχε πολύ τρυφερούς γονείς, αλλά και οι δύο από αυτούς έπρεπε να δουλεύουν. Είχαν ένα μικρό μπακάλικο και διέθεταν πολύ λίγο χρόνο για το παιδί τους. Η Φιόνα αγαπούσε τις ιστορίες. Έκανε συχνά ιστορίες που είχε διαβάσει, την πραγματικότητα της. Ονειρευόταν να γίνει μια μεγάλη χορεύτρια. Κάθε βράδυ ικέτευσε τους γονείς της να της επιτρέψουν να πάρει μαθήματα χορού. Τους μίλησε για τα όνειρά της να γίνει μια ημέρα χορεύτρια. Αλλά οι γονείς της δεν είχαν καμία συμπάθεια γι’ αυτό το είδος ονείρου. Η μητέρα είπε στη Φιόνα: «Σταμάτα να ονειρεύεσαι και να ξύπνα επιτέλους. Ποτέ δεν θα γίνεις χορεύτρια, είσαι πάρα πολύ αδύναμη, αλλά και δεν είσαι αρκετά όμορφη. Θα αναλάβεις το μαγαζί μας κάποια μέρα. Αυτό είναι που έχουμε προγραμματίσει για σένα». Η μητέρα της έδωσε ένα γρήγορο φιλί και έστειλε τη Φιόνα στο κρεβάτι.

Έτσι τα χρόνια πέρασαν, και τα όνειρα της Φιόνα επίσης περάσανε. Αφότου τελείωσε το σχολείο η Φιόνα εργάστηκε στο κατάστημα των γονιών της. Δεν πραγματοποιούνταν πλέον καμία από τις απαιτήσεις της ζωής της, αλλά είχε ακόμη μέσα της μια λαχτάρα που έκαιγε και που της ήταν δύσκολο να εξηγήσει. Ένιωθε πως δεν ανήκε σε κανέναν και ήταν ακόμα πολύ μοναχική και μόνη.

Μια μέρα η Φιόνα περπατούσε σε ένα δρόμο, και βλέποντας μια βιτρίνα, σταμάτησε μπροστά της και κοίταξε ένα βιβλίο που την μάγεψε. Μίλαγε για τους αγγέλους. Η Φιόνα με δυσκολία κατάφερε να περιμένει μέχρι το βράδυ που θα έπεφτε στο κρεβάτι και θα είχε την ησυχία να διαβάσει. Και δεν διάβασε μόνο ένα βιβλίο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου διάβασε τουλάχιστον 10 πνευματικά βιβλία, γιατί από τότε δεν αισθάνθηκε ποτέ ξανά μόνη. Άρχισε να καταλαβαίνει ότι έπρεπε να εξελιχθεί. Ξεκίνησε την πνευματική ανάπτυξή της. Τα σαββατοκύριακα πήγαινε σε σεμινάρια και εκεί συνάντησε ένα όμορφο νεαρό άνδρα. Το όνομά του ήταν Μπομπ. Ερωτεύτηκαν και επιτέλους η Φιόνα σκέφτηκε ότι είχε βρει όλα όσα χρειαζόταν.
Αλλά οι γονείς της είχαν μεγάλες αμφιβολίες για την ευτυχία της Φιόνα. Οι γονείς της σκέφτονταν ότι αυτά που έκανε ήταν περισσότερο από ύποπτα και ότι ασχολούνταν με τέτοια περίεργα πράγματα όπως τοποθέτηση των χεριών και παρόμοιες πρακτικές που ενέπνεαν φόβο. Επίσης, φοβούνταν ότι η Φιόνα θα μπορούσε να έχει εισχωρήσει σε μια αίρεση. Αντί να δεχτεί να πάρει για άντρα της ένα συμπαθητικό νεαρό άνδρα, όπως τον Καρλ τον τραπεζίτη, για παράδειγμα, η κόρη τους πήγε και ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο που δεν άξιζε τίποτα.
Ένα βράδυ που έτρωγαν όλοι μαζί, η Φιόνα μάζεψε το κουράγιο της και είπε στους γονείς της ότι θα πήγαινε στην Ινδία με τον Μπομπ για κάποιο διάστημα. Η ίδια, τους εξήγησε, είχε άλλα σχέδια για τη ζωή της από το να αναλάβει το παντοπωλείο. Οι γονείς ήταν εξοργισμένοι. Η μητέρα της είπε: «Φιόνα, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σ’ εμάς. Και τέλος πάντων, τι πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί σε σας εκεί;» Όταν όλα αυτά δεν την έπειθαν, η μητέρα της είπε: «Έχεις την εντύπωση ότι ο Μπομπ σκέφτεται σοβαρά για σένα; Υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα κορίτσια και είναι σίγουρο ότι θα σε αφήσει κάποια μέρα!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;