Ενεργοποιώντας τα χέρια


Αν θελήσετε να "βρείτε" την ενέργεια που υπάρχει στο σώμα σας, ένας καλός τρόπος είναι να την αισθανθείτε στα χέρια σας πρώτα. Τι θα κάνετε; Σταθείτε μπροστά σε έναν μεγάλο καθρέφτη, αφήνοντας τα χέρια σας να κοιτάζουν το ένα το άλλο, χαλαρωμένα σε μιαν απόσταση περίπου 15 εκ. μεταξύ τους. Τώρα συγκεντρώστε την προσοχή σας στις παλάμες σας και περιμένετε να νιώσετε μια αίσθηση. Ίσως είναι σαν πίεση, γαργάλημα ή σαν αλλαγή της πυκνότητας του αέρα. Ίσως σα να φυσάει αεράκι, ίσως έχει αλλαγή θερμοκρασίας, βάρους, αιώρησης, επέκτασης, ηλεκτρισμού ή μαγνητικής έλξης ή απώθησης. Μην προσπαθήσετε να τη φανταστείτε να ρέει προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ή να έχει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα. Απλώς συγκεντρώστε την προσοχή σας στα χέρια σας και περιμένετε να εμφανιστεί.
Συνήθως η αίσθηση θα επικεντρωθεί στις παλάμες σας. Κάποιες φορές θα είναι δυνατή και αλάνθαστη. Άλλες φορές θα είναι αδύναμη στην αρχή. Είναι πιθανόν να αισθανθείτε κι άλλου είδους αντιδράσεις - όπως να δείτε ή να ακούσετε ή να μυρίσετε πράγματα που δεν φάινεται να προέρχονται από το δωμάτιο. Κάποιοι μπορεί να μην αισθανθούν τίποτε απολύτως - στην αρχή τουλάχιστον...
Mην πιέζετε την κατάσταση. Αφήστε την αίσθηση να έρθει μόνη της. Θα έρθει. Δεν έχει να κάνει με προσπάθεια, πίεση ή να στείλετε κάτι. Απλώς εστιάστε την προσοχή σας στις παλάμες των χεριών σας και περιμένετε να έρθει η αίσθηση. Αφήστε το μυαλό σας, το εγώ σας και την προσμονή σας, και απλώς επιτρέψτε σε αυτό που πρόκειται να συμβεί, να συμβεί.

(Απόσπασμα από το βιβλίο The Reconnection του Eric Pearl)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;