Τα τρία επίπεδα γνώσης


Το υποσυνείδητο είναι το μέρος της γνώσης στο οποίο δεν γνωρίζεις ούτε δημιουργείς συνειδητά την πραγματικότητά σου. Το κάνεις «υποσυνείδητα» - δηλαδή με πολύ λίγη επίγνωση του τι κάνεις, πολύ λιγότερο δε γιατί.
Δεν είναι «κακό» επίπεδο γνώσης επομένως μην το κρίνεις. Είναι δώρο γιατί σου επιτρέπει να ενεργείς αυτόματα.
Λειτουργίες όπως το μεγάλωμα των μαλλιών σου, το ανοιγοκλείσιμο των ματιών σου ή το χτύπημα της καρδιάς σου είναι παραδείγματα ενεργειών που γίνονται αυτόματα. Δεν κάθεσαι να σκεφτείς, «Πρέπει να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου. Πρέπει να μεγαλώσω τα νύχια των δακτύλων μου». Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν – ολόκληρο το σώμα σου λειτουργεί – χωρίς ιδιαίτερη συνειδητή οδηγία από σένα.
Επίσης το υποσυνείδητο βρίσκει στιγμιαίες λύσεις σε προβλήματα. Ελέγχει εισερχόμενα δεδομένα, μετά ανατρέχει στην αποθήκη μνήμης του και αναδύεται με αστραπιαία αντίδραση μέσα από μυριάδες καταστάσεων, πάλι αυτόματα. Αν αγγίξεις ένα καυτό σκεύος, δεν θα σκεφτείς να τραβήξεις το χέρι σου μακριά. Το τινάζεις μακριά σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Αυτή είναι μια αυτοματοποιημένη αντίδραση που βασίζεται σε προηγούμενα δεδομένα.
Το υποσυνείδητο μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Ωστόσο αν δεν έχεις επίγνωση του ποια μέρη της ζωής σου διάλεξες να δημιουργήσεις αυτόματα, μπορείς να φαντάζεσαι τον εαυτό σου ότι βρίσκεται στο «αποτέλεσμα» της ζωής παρά στην αιτία του πράγματος. Μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις τον εαυτό σου σαν θύμα. Επομένως είναι σημαντικό να έχεις επίγνωση του τι διάλεξες να έχεις ΜΗεπίγνωση.
Το Συνειδητό Επίπεδο είναι το μέρος της γνώσης κατά το οποίο γνωρίζεις την πραγματικότητά σου και την δημιουργείς με σχετική επίγνωση του τι κάνεις. Μεγάλο τμήμα από αυτό που έχεις επίγνωση βασίζεται στο «επίπεδο της συνειδητότητας». Είναι το φυσικό επίπεδο.
Όταν είσαι προσηλωμένος στο πνευματικό μονοπάτι, κινείσαι μέσα στη ζωή ζητώντας πάντα να «ανυψώσεις τη συνειδητότητά σου», ή να διευρύνεις τα βιώματα της φυσικής πραγματικότητας, να συμπεριλάβεις και να περικλείσεις αυτό που γνωρίζεις σ’ ένα άλλο επίπεδο, αληθινό γύρω από σένα.
Το Υπερσυνειδητό Επίπεδο είναι το μέρος της γνώσης κατά το οποίο γνωρίζεις την πραγματικότητά σου και την δημιουργείς με πλήρη επίγνωση του τι κάνεις. Είναι το επίπεδο της ψυχής. Οι περισσότεροι από σας δεν έχετε επίγνωση σε συνειδητό επίπεδο των προθέσεων του υπερσυνειδήτου σας – εκτός κι αν έχετε.
Το υπερσυνείδητο είναι το μέρος του εαυτού σου που περιέχει το μεγαλύτερο τμήμα της ψυχής – που θα κινηθεί προς την Ολοκλήρωση αυτού που ήρθες να βιώσεις και να αισθανθείς μέσα στο σώμα σου. Το υπεσυνείδητο συνεχώς σε οδηγεί στο επόμενο περισσότερο επιθυμητό βίωμα ανάπτυξης, έλκοντας προς τα σένα τους συγκεκριμένους, σωστούς και τέλειους ανθρώπους, τόπους, και γεγονότα με τους οποίους θα το κατορθώσεις αυτό, ώστε να μπορέσεις να επιτύχεις τον συνδυασμό Γνωρίζω και Βιώνω που θα παράξουν το Αισθάνομαι – δημιουργώντας την Επίγνωση της Αληθινής σου Ύπαρξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;