Το ταξίδι είναι χαρά

Λοιπόν... το νόημα και ο σκοπός της ζωής είναι να αποφασίζεις και να είσαι Αυτός Που Πραγματικά Είσαι. Το κάνεις κάθε μέρα. Με κάθε πράξη, με κάθε σκέψη, με κάθε λέξη. Αυτό κάνεις.
Στο βαθμό τώρα που είσαι ευχαριστημένος με αυτό, ευχαριστημένος με το Ποιος Είσαι έτσι όπως το βιώνεις, στον ίδιο βαθμό θα μείνεις στο δημιούργημά σου, κάνοντας μικρές μόνο προσαρμογές εδώ κι εκεί για να το φέρεις όλο και πιο κοντά στο τέλειο.

Ο Παραμχάνσα Γιογκανάντα αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που βρισκόταν πολύ κοντά στο "τέλειο" ως απεικόνιση του τι σκεφτόταν για τον εαυτό του. Είχε πολύ σαφή ιδέα για τον εαυτό του και για τη σχέση του με το Θεό και χρησιμοποίησε τη ζωή του για να την απεικονίσει. Ήθελε να βιώσει την ιδέα του για τον εαυτό του στη δική του πραγματικότητα, να γνωρίσει τον εαυτό του βιωματικά.
Ο Άλμπερτ Σβάιτσερ, ο μεγάλος αυτός θεολόγος και ανθρωπιστής που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1952, είχε μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για τον εαυτό του και για τη σχέση του με το Θεό και χρησιμοποίησε τη ζωή του για να την απεικονίσει, να γνωρίσει τον εαυτό του στη δική του εμπειρία.
Δε ζουν πολλοί άνθρωποι σ' αυτό το επίπεδο. Σίγουρα, οι δυο άνθρωποι αυτοί, είχαν ο καθένας διαφορετική ιδέα για τον εαυτό του. Κι όμως, τις απεικόνισαν και οι δυο υπέροχα.


Είχαν επίσης διαφορετικές ιδέες γύρω από το Θεό και ξεκινούσαν από διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας. Τα επίπεδα αυτά της συνειδητότητας καθρεφτίζονταν στις σκέψεις τους, στα λόγια τους και στις πράξεις τους.
Ο ένας βρισκόταν σ' έναν τόπο γαλήνης και ηρεμίας, στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και έφερνε βαθιά γαλήνη και ηρεμία στους άλλους. Ο άλλος βρισκόταν σε τόπο ταραχής, πολέμων, πείνας, εξαθλίωσης και προσπαθούσε να σώσει ζωές.
Έτσι λοιπόν, ο σκοπός της ψυχής σου είναι να βιώσει τον εαυτό της ως Το Παν. Εξελισσόμαστε, βρισκόμαστε συνεχώς στη διαδικασία του γίγνεσθαι. Τι γινόμαστε; Δεν ξέρουμε! Δεν μπορούμε να ξέρουμε, μέχρι να φτάσουμε εκεί! Όμως για μας, το ταξίδι είναι χαρά. Και μόλις "φτάσουμε εκεί", μόλις δημιουργήσουμε την επόμενη ύψιστη ιδέα του Ποιοι Είμαστε, θα δημιουργήσουμε μια πιο μεγαλόπρεπη σκέψη, μια υψηλότερη ιδέα και θα συνεχίσουμε τη χαρά για πάντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;