Αν ο στόχος μας είναι...


Αν ο στόχος μας είναι να ζήσουμε μια ζωή ειρήνης, χαράς και αγάπης, τότε η βία δε λειτουργεί. Αυτό έχει αποδειχθεί ήδη.
Αν ο στόχος μας είναι να ζήσουμε μια ζωή με καλή υγεία και με μακροβιότητα, τότε η κατανάλωση νεκρής σάρκας και μεγάλων ποσοτήτων υγρών που νεκρώνουν τα νεύρα και διαλύουν τον εγκέφαλο, καθώς και το κάπνισμα γνωστών καρκινογόνων ουσιών δε λειτουργούν. Αν ο στόχος μας είναι να φροντίζουμε τη Γη και να χρησιμοποιούμε με οικονομία τους πόρους της, τότε το να ενεργούμε σαν να ήταν ανεξάντλητοι αυτοί οι πόροι δε λειτουργεί. Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί.
Αν ο αντικειμενικός μας σκοπός είναι να αναθρέψουμε παιδιά ελεύθερα από τη βία και την οργή, τότε το να τα στήνουμε μπροστά σε ολοζώντανες απεικονίσεις βίας και οργής για χρόνια ολόκληρα δε λειτουργεί. Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί.
Αν ο στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε μια σχέση με ένα Θεό αγάπης, έτσι ώστε η θρησκεία να μπορεί να φέρει μια αλλαγή στις υποθέσεις των ανθρώπων, τότε το να μας διδάσκουν για ένα Θεό τιμωρίας και τρομερής εκδίκησης δε λειτουργεί. Κι αυτό, επίσης, έχει αποδειχθεί.
Το κίνητρο είναι το παν. Ο στόχος καθορίζει τα αποτελέσματα. Η ζωή προέρχεται από τις προθέσεις μας. Η αληθινή μας πρόθεση αποκαλύπτεται από τις πράξεις μας και οι πράξεις μας καθορίζονται από την αληθινή μας πρόθεση. Αυτό, όπως και καθετί άλλο στη ζωή (και η ζωή η ίδια) είναι ένας κύκλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;