Για μια Νέα Πνευματικότητα


Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αντέξει άλλα ξεσπάσματα θυμού και οργίλης διάθεσης. Κατορθώσαμε να βρούμε τον τρόπο να πακετάρουμε το τέλος του κόσμου μέσα σε ένα χαρτοφύλακα. Εκπαιδευτήκαμε να πετάμε αεροπλάνα πάνω σε κτίρια, να σκοτώνουμε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς καθόλου πόνο. Αποφασίσαμε πως το να είμαστε κύριοι της Γης σημαίνει να την καταστρέφουμε - και να υποκρινόμαστε πως δεν ξέρουμε τι κάνουμε. Επιλέξαμε να επιτρέπουμε στο 20 τοις εκατό των ανθρώπων να κατέχουν το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου εισοδήματος, και αυτό να το αποκαλούμε καλή ζωή. Με λίγα λόγια είμαστε μπερδεμένοι. Παρόλα ταύτα, υπάρχει τρόπος να βγούμε από αυτό το χάος και μέσα σε περίπου τριάντα χρόνια να ζούμε πραγματικά μια διαφορετική ζωή, έτσι όπως την έχουμε ονειρευτεί. Αρκεί να αποφασίσουμε πως θέλουμε να το κάνουμε. Διότι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι συγγραφείς που επηρεάζουν τον κόσμο. Όχι μόνον εκείνοι. Όλοι μπορούμε να αλλάξουμε τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας. Και δεν είναι υπερβολή αυτό, πιστέψτε με. Ο πολιτισμός μας βρίσκεται ήδη στο χείλος της πιο θαυμαστής του επίτευξης. Η ανθρωπότητα είναι σχεδόν έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα μορφή πνευματικότητας.
Η Νέα Πνευματικότητα θα ενδυναμώσει και θα εμπνεύσει τον καθένα μας να ακολουθήσει την προσωπική του εσωτερική αλήθεια και γνώση, να αναζητήσει το δικό του μοναδικό δρόμο. Θα προσφέρει ισότητα, ενώ ταυτόχρονα θα αποδέχεται όλο το φάσμα των θρησκευτικών παραδόσεων και της πνευματικής σοφίας του κόσμου. Δεν θα είναι μια άλλη θρησκεία, ούτε απόρριψη αυτών που υπάρχουν. Θα είναι μία επέκταση, μία ενημέρωση που θα καθιστά τις υπάρχουσες ιερές διδασκαλίες πιο επίκαιρες, αντίστοιχες των σημερινών καιρών. Και τέλος έτσι θα δημιουργήσει εξαιρετικές νέες ευκαιρίες για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.
Ο καιρός για να ακουστούν τέτοιες ιδέες έχει ωριμάσει και υπάρχουν φωτισμένα μυαλά που μας προτείνουν να ενστερνιστούμε μια νέου τύπου πνευματικότητα. Ένας από αυτούς είναι ο Δαλάι Λάμα ο 14ος, που είπε: "Πιστεύω βαθιά πως πρέπει να βρούμε, όλοι μαζί, μια νέα πνευματικότητα. Αυτή η καινούργια έννοια-ιδέα θα πρέπει να εκπονηθεί με τη συνεργασία όλων των θρησκευτικών ηγετών, με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι άνθρωποι που διαθέτουν καλή θέληση να μπορέσουν να την τηρήσουν.
Έχουμε ανάγκη από μια νέα εξω-εκκλησιαστική πνευματικότητα, και θα ήταν ενδεδειγμένο να επιδιώξουμε την προώθηση αυτής της ιδέας, βοηθούμενοι από τους επιστήμονες, γιατί έτσι θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε αυτό που αναζητούμε - μια μη θρησκευτική ηθική".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;