Μια νέα πνευματικότητα ανατέλει


Μέσα από την ανάπτυξη της πνευματικότητας, μέσα από την πεποίθηση ότι όλοι είμαστε ένα και μέσα από την κατανόηση ότι δεν υπάρχει λόγος να θυμώνουμε όταν οι "άλλοι" πιστεύουν σε διαφορετικό δόγμα - γιατί σε διαφορετικό Θεό δεν μπορούν να πιστεύουν αφού μόνον το όνομά Του είναι διαφορετικό - θα πετύχουμε πολλά πράγματα.
Πρώτα-πρώτα θα σταματήσουμε να μισούμε τους άλλους, όσο κακοί και αν αυτοί μας φαίνονται. Σε αυτή την κατηγορία των "κακών" μπορεί για μας να ανήκουν φονιάδες, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών, αιμοσταγείς στρατηγοί στρατών κατοχής, αμοραλιστές πρόεδροι κυβερνήσεων, οδηγοί που εγκαταλείπουν τα χτυπημένα θύματά τους στο δρόμο, και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Όλοι αυτοί είναι αδέλφια μας, προέρχονται από την ίδια Ρίζα, αλλά δεν μπόρεσαν ακόμα, δεν κατάφεραν, καθυστέρησαν, να εξελιχθούν και να φθάσουν σε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας. Είναι ψυχές ακόμα ανώριμες, αλλά για το λόγο αυτό θα πρέπει να τις βοηθήσουμε να ανέλθουν. Χωρίς να τους κρίνουμε και να τους καταδικάζουμε. Γιατί ό,τι κρίνουμε, ό,τι καταδικάζουμε, κολλάει επάνω μας. Γιατί όσο περισσότερο κρίνουμε, τόσο περισσότερο θα εμφανίζονται στο δρόμο μας "παρόμοια περιστατικά". Είναι νόμος του Σύμπαντος. Η ανάπτυξη της συνειδητότητας, λοιπόν, θα μας φέρει στο επίπεδο να κατανοήσουμε ότι κάθε ανθρώπινο ον είναι το ίδιο ξεχωριστό όσο και κάθε άλλο ανθρώπινο ον που έζησε, ζει ή θα ζήσει. Είμαστε όλοι αγγελιαφόροι. Ο καθένας από εμάς. Μεταφέρουμε ένα μήνυμα στη ζωή για τη ζωή κάθε μέρα. Κάθε ώρα. Κάθε λεπτό.
Κατά δεύτερο λόγο, η ανάπτυξη της πνευματικότητας θα μας κάνει να σταματήσουμε να φοβόμαστε μήπως πεθάνουμε. Μπορεί και πρέπει να αισθανθούμε θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου μας ατόμου που χάθηκε, αλλά μόνο για το λόγο ότι δεν θα το έχουμε πλέον κοντά μας. Δεν θα "τον λυπόμαστε που πέθανε" γιατί θα κατανοήσουμε ότι θάνατος δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ΖΩΗ σε διαφορετικό επίπεδο. Εκεί, θα ξαναβρεθούμε σε πνευματική μορφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όσα λέω δεν είναι "παρηγοριά στον άρρωστο" αλλά η πραγματικότητα. Η επιστήμη έχει καταγράψει πολλά περιστατικά που αποδεικνύουν την επιβίωση μετά το σωματικό θάνατο. Ακόμα και ντοκυμανταίρ στην Ελληνική τηλεόραση έχουν παρουσιαστεί και παρουσιάζονται, πολύ αργά το βράδυ είναι η αλήθεια, με επιστήμονες φυσικούς, γιατρούς, θεολόγους που μιλούν για τη βέβαιη επιβίωση της ψυχής μετά το θάνατο μέσα από ντοκουμέντα και όχι απλή θεωρία. Η ανάπτυξη της πνευματικότητας θα κάνει πιο ευρύ το Χώρο της Δυνατότητας. Θα δώσει την ευκαιρία στον καθένα να ανακαλύψει μέσα του μια νέα κατανόηση για το Θεό και τη Ζωή. Θα επιτρέψει στον καθένα να αναλογιστεί μια τεράστια Αλήθεια: Ο Θεός δεν σταμάτησε ποτέ να επικοινωνεί άμεσα με τους ανθρώπους. Ο Θεός επικοινωνεί με τους ανθρώπους από την αρχή του χρόνου και κάνει το ίδιο και σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;