Η ψυχή επιλέγει πάντα

Όταν η ψυχή κατοικεί στο ανθρώπινο σώμα, βιώνει ένα τμήμα μικρότερο από το όλο, δηλαδή, ένα τμήμα του μικρόκοσμου. Όταν ζει μακριά από το σώμα, σε αυτό που θα ονομάζαμε "κόσμο των πνευμάτων", διευρύνει με τεράστια άλματα την προοπτική της. Ξαφνικά θα της φαίνεται ότι ξέρει τα πάντα, ότι μπορεί να είναι τα πάντα. Θα έχει μια μακροσκοπική άποψη των πραγμάτων και αυτό θα της επιτρέπει να καταλαβαίνει εκείνα που δεν καταλαβαίνει ενόσω ζει στο σώμα.
Στο διάστημα μετά το "θάνατο", μπορεί να επιλέξει να απαντηθεί κάθε ερώτημα που είχε ποτέ και να ανοιχτεί σε νέες ερωτήσεις, που ποτέ δεν ονειρεύτηκε πως υπήρχαν. Μπορεί να επιλέξει να βιώσει την Ενότητα με το Παν το Υπάρχον. Και θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει τι επιθυμεί να είναι, να κάνει και να έχει στη συνέχεια.
Επιλέγει να επιστρέψει και να βιώσει τη ζωή ξανά σε ανθρώπινο σώμα; Επιλέγει να παραμείνει εκεί που βρίσκεται, στον "κόσμο των πνευμάτων", στο επίπεδο που βιώνει τότε; Επιλέγει να συνεχίσει, να πάει πιο πέρα, στη γνώση και στην εμπειρία της; Επιλέγει να "χάσει την ταυτότητά της" και να γίνει μέρος του Ενός;
Τι επιλέγει; Τι επιλέγει; Το σύμπαν δεν κάνει τίποτε άλλο από το να της χαρίζει την πιο αγαπημένη της ευχή, την πιο μεγάλη της επιθυμία. Αυτό κάνει στ' αλήθεια, κάθε στιγμή, κάθε μέρα. Μόνο που εκείνη, η ψυχή, δεν έχει συνειδητή επίγνωση αυτής της αλήθειας. Ο Θεός έχει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;