Οι επιλογές μπορούν ν' αλλάξουν


Οι τρεις επιλογές, για τις οποίες μιλήσαμε ήδη, μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε. Είτε κατά τη διάρκεια της ζωής, είτε μετά. Αυτό σημαίνει ότι η ψυχή δεν είναι αναγκασμένη να μείνει στο επίπεδο της συνειδητότητας στην οποία βρισκόταν, όταν πέθανε το σώμα της. Μπορεί να προχωρήσει σε ένα άλλο επίπεδο, όσο γρήγορα θέλει. Ή να καθυστερήσει για όσο "χρόνο" θέλει. Αν "πεθάνει" σε μια κατάσταση περιορισμένης προοπτικής και ανεξέλεγκτων σκέψεων, τότε θα βιώνει οτιδήποτε την φέρνει σε αυτή την κατάσταση, μέχρι που να μην το θέλει πια. Τότε θα "αφυπνιστεί", θα γίνει συνειδητή και θα αρχίσει να βιώνει τον εαυτό της να δημιουργεί την πραγματικότητά της.
Θα κοιτάξει πίσω και το πρώτο στάδιο θα το ονομάσει καθαρτήριο. Το δεύτερο στάδιο, όταν θα μπορεί να έχει ό,τι θέλει με την ταχύτητα της σκέψης της, θα το ονομάσει παράδεισο. Το τρίτο στάδιο, όταν θα βιώνει την έκσταση της Ενότητας, θα το αποκαλέσει νιρβάνα.
Αφού βιώσει την Ενότητα για έναν άπειρο χρόνο - άχρονο, θα πάψει να τη βιώνει, επειδή δεν μπορεί να βιώνει την Ενότητα ως ενότητα χωρίς το αντίθετό της. Κατανοώντας το αυτό θα δημιουργήσει για μια ακόμα φορά την ιδέα και τη σκέψη του διαχωρισμού, της απομάκρυνσης. Τότε θα συνεχίσει να ταξιδεύει στον Κοσμικό τροχό, θα συνεχίσει να προχωράει, να κάνει κύκλους, να υπάρχει, για πάντα, αιώνια, στον αιώνα τον άπαντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;