Οι τρεις επιλογές της ζωής

Πάντοτε στη ζωή υπάρχουν τρεις επιλογές:
1. Να επιτρέπουμε στις ανεξέλεγκτες σκέψεις μας να δημιουργούν τη Στιγμή.
2. Να επιτρέπουμε στη δημιουργική μας συνειδητότητα να δημιουργεί τη Στιγμή.
3. Να επιτρέπουμε στη συλλογική συνειδητότητα να δημιουργεί τη Στιγμή.
Και να η ειρωνία: στην παρούσα ζωή μας φαίνεται δύσκολο να δημιουργούμε συνειδητά από την ατομική μας συνειδητότητα. Πολλές φορές, μάλιστα, υποθέτουμε ότι η ατομική μας κατανόηση είναι λαθεμένη, με το δεδομένο όλων εκείνων που βλέπουμε γύρω μας. Έτσι, παραδινόμαστε στη συλλογική συνειδητότητα, είτε μας είναι χρήσιμο αυτό είτε όχι.
Από την άλλη μεριά, τις πρώτες στιγμές της μεταθανάτιας ζωής, μπορεί να φανεί δύσκολο στην ψυχή να παραδοθεί στη συλλογική συνειδητότητα, με το δεδομένο όλων εκείνων που βλέπει γύρω της (που μπορεί να της φαίνονται απίστευτα) και έτσι θα μπει στον πειρασμό να επιμείνει στη δική της συνειδητότητα, στη δική της ατομική κατανόηση, είτε της είναι χρήσιμο αυτό είτε όχι.
Ο χρυσός κανόνας είναι ο ακόλουθος: όταν περιβάλλεται κάποιος από κατώτερες συνειδητότητες, θα ωφεληθεί περισσότερο αν εμμείνει στη δική του ατομική κατανόηση. Όταν όμως περιβάλλεται από ανώτερες συνειδητότητες, θα έχει μεγαλύτερο όφελος με την παράδοσή του σε αυτές. Ίσως, λοιπόν, να είναι φρόνιμο να αναζητάει κανείς όντα που έχουν υψηλή συνειδητότητα. Οι παρέες αυτές είναι πολύ-πολύ σημαντικές.
Στη μεταθανάτια ζωή δεν χρειάζεται να ανησυχεί γι' αυτό το θέμα, γιατί αμέσως και αυτομάτως θα βρεθεί τριγυρισμένος από όντα υψηλής συνειδητότητας. Ωστόσο μπορεί να μην το καταλάβει αμέσως, η ψυχή, ότι περιβάλλεται από τόση αγάπη. Μπορεί να μην το καταλάβει αμέσως. Ίσως, λοιπόν, να της φανεί ότι τα πράγματα "συμβαίνουν" στο έλεος οποιασδήποτε μοίρας τυχαίνει να λειτουργεί εκείνη τη στιγμή. Στην πραγματικότητα θα βιώσει τη συνειδητότητα με την οποία πεθαίνει.
Μερικοί άνθρωποι έχουν κάποιες προσδοκίες για τη μεταθανάτια ζωή, χωρίς καν να το ξέρουν. Σε όλη τους τη ζωή κάνουν σκέψεις για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο. Όταν "πεθαίνουν", εκείνες οι σκέψεις εκδηλώνονται και ξαφνικά "λαμβάνουν" εκείνο το οποίο σκέφτονται. Και όπως συμβαίνει και στη ζωή, εκείνες που θα επικρατήσουν θα είναι οι πιο ισχυρές τους σκέψεις, εκείνες που τις έκαναν με μεγαλύτερη ζέση.
Στην Καινή Διαθήκη υπάρχει μια σημαντικότατη πρόταση που λέει ο Ιησούς "...επειδή όπου είναι ο θησαυρός σας, εκεί θα είναι και η καρδιά σας" (Ματθ. 6,21), που λίγοι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν πλήρως, και έχει δεχτεί πλήθος ερμηνειών. Ο θησαυρός εδώ, αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα του κάθε ανθρώπου και, είναι φυσικό, όπου είναι τα ενδιαφέροντά του, εκεί να είναι στραμμένες και οι σκέψεις του, οι έννοιες του. Αυτές οι σκέψεις όμως θα τον ακολουθήσουν στη μεταθανάτια ζωή και θα του δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον στο Επέκεινα, έως ότου αντιληφθεί η ψυχή την ψευδαίσθηση και δεχτεί να τις απορρίψει για να προχωρήσει στον ανοδικό της δρόμο προς την εξέλιξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;