Η μετενσάρκωση δεν είναι η μόνη επιλογή

Θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ως δεδομένο ότι η μετενσάρκωση, η επιστροφή δηλαδή σε ένα άλλο υλικό σώμα, είναι η μόνη επιλογή που έχουν οι ψυχές.
Μερικές αισθάνονται ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα που θα ήθελαν να γνωρίσουν κι έτσι πηγαίνουν στο "σχολείο", όπου άλλες ψυχές, αυτές που αποκαλούνται παλαιές ψυχές, τις διδάσκουν. Και τι τις διδάσκουν; Ότι ποτέ δεν είχαν τίποτε να μάθουν.Το μόνο που είχαν να κάνουν, ενόσω βρίσκονταν στη γη, ήταν να θυμηθούν. Να θυμηθούν Ποιοι και Τι Πραγματικά Είναι.
Εκεί οι ψυχές "διδάσκονται" ότι η εμπειρία του Ποιοι Είναι κερδίζεται με την άσκησή της, με το βίωμά της. Οι "δάσκαλοί τους" τους το θυμίζουν δείχνοντάς τους το με ήπιο τρόπο.
Μερικές ψυχές το έχουν ήδη θυμηθεί φτάνοντας στην "άλλη πλευρά" ή λίγο αργότερα. Αυτές οι ψυχές μπορεί τότε να επιδιώξουν την άμεση χαρά τού να βιώσουν τον εαυτό τους ως οτιδήποτε επιθυμούν να "είναι". Μπορούν να διαλέξουν από τα εκατομμύρια των τρισεκατομμυρίων από τις όψεις του Θεού και να επιλέξουν να τη βιώσουν εκεί και τότε. Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να επιστρέψουν σε υλική μορφή για να το κάνουν αυτό. Σε οποιαδήποτε μορφή. Όμως, επειδή η διαδικασία για την οποία μιλάμε εδώ είναι η εξέλιξη, η εξέλιξη προχωρεί προς τα πάνω. Προς τα πάνω. Πάντα προς τα πάνω. Η μεγαλύτερη επιθυμία της ψυχής είναι να βιώνει όλο και υψηλότερες όψεις της. Κι έτσι επιδιώκει να κινείται προς τα πάνω στην εξελικτική κλίμακα και όχι προς τα κάτω, μέχρι να βιώσει αυτό που έχει ονομαστεί νιρβάνα, ολοκληρωτική Ενότητα με το Παν. Δηλαδή με το Θεό.
Αν η ψυχή επιστρέφει σε ανθρώπινη μορφή, το κάνει πάντα σε μια προσπάθεια να βιώσει περισσότερες εμπειρίες και με αυτό τον τρόπο, να εξελιχθεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλά επίπεδα εξέλιξης που μπορούν να παρατηρηθούν και να επιδειχθούν από τους ανθρώπους. Θα μπορούσε κάποιος να επιστρέφει για πολλές ζωές, για πολλές εκατοντάδες ζωές, και να συνεχίζει να εξελίσσεται προς τα πάνω. Ωστόσο, η κίνηση προς τα πάνω, η μεγαλύτερη επιθυμία της ψυχής, δεν επιτυγχάνεται με την επιστροφή σε μια κατώτερη μορφή ζωής. Έτσι, δε συμβαίνει μια τέτοια επιστροφή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;