Τα τρία επίπεδα εμπειρίας

Ας πούμε τώρα για τα τρία επίπεδα της εμπειρίας - το υπερσυνειδητό, το συνειδητό και το υποσυνείδητο.
Το υπερσυνειδητό επίπεδο είναι ο τόπος της εμπειρίας στον οποίο γνωρίζει και δημιουργεί την πραγματικότητά του ο άνθρωπος, με πλήρη συνείδηση του τι κάνει. Είναι το επίπεδο της ψυχής. Οι περισσότεροι από μας δεν έχουν επίγνωση σε συνειδητό επίπεδο για τις υπερσυνειδητές επιδιώξεις τους.
Το συνειδητό επίπεδο είναι ένας τόπος εμπειρίας στον οποίο γνωρίζει και δημιουργεί ο άνθρωπος την πραγματικότητά του, με κάποια επίγνωση του τι κάνει. Το πόση επίγνωση έχει εξαρτάται από το "επίπεδο της συνειδητότητάς του". Αυτό είναι το σωματικό επίπεδο. Όταν κάποιος είναι αφοσιωμένος στο πνευματικό μονοπάτι, κινείται μέσα στη ζωή επιδιώκοντας πάντα να εξυψώνει τη συνειδητότητά του ή να διευρύνει τη σωματική του εμπειρία ώστε να συμπεριλάβει και να αγκαλιάσει μια μεγαλύτερη πραγματικότητα από αυτήν που γνωρίζει ότι υπάρχει.
Το υποσυνείδητο επίπεδο είναι ο τόπος της εμπειρίας στον οποίο ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ούτε δημιουργεί συνειδητά την πραγματικότητά του. Το κάνει υποσυνείδητα - δηλαδή με πολύ μικρή επίγνωση ότι το κάνει, και πολύ περισσότερο γιατί το κάνει. Δεν είναι κακό επίπεδο εμπειρίας, γι' αυτό δεν πρέπει να το κρίνουμε. Είναι ένα δώρο, επειδή μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα αυτόματα, όπως να μακραίνουμε τα μαλλιά μας, να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας ή να πάλλουμε την καρδιά μας - ή να δημιουργούμε άμεση λύση σε ένα πρόβλημα.
Είναι δυνατόν να θέσει κανείς τις ίδιες επιδιώξεις σε συνειδητό, υπερσυνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο ταυτόχρονα;
Ναι. Το "τρία-σε-ένα" επίπεδο συνειδητότητας μπορεί να ονομαστεί υπέρτατη συνειδητότητα. Ορισμένοι την αποκαλούν "συνειδητότητα του Χριστού" ή "εξυψωμένη συνειδητότητα". Αυτή είναι η Ολοκληρωμένη Συνειδητότητα. Όταν βρίσκεται κάποιος σε αυτό τον τόπο, είναι πλήρως δημιουργικός. Τα τρία επίπεδα έχουν γίνει ένα. Όμως, όπως σε όλα τα πράγματα, το όλο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του.
Η υπέρτατη συνειδητότητα δεν είναι απλά ένα μείγμα του υπερσυνειδητού, του συνειδητού και του υποσυνείδητου. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν αναμειγνύονται όλα και ύστερα υπερβαίνονται. Τότε ο άνθρωπος βρίσκεται στο καθαρό είναι. Αυτό το είναι, είναι η απόλυτη πηγή δημιουργίας μέσα στον άνθρωπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;