Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007

Και η κόλαση; Υπάρχει;

Το να βιώσει μια ψυχή, από τη σκοπιά τη δική της, όλο τον πόνο που δημιούργησε σε άλλα πλάσματα κατά το διάστημα που βρισκόταν ενσαρκωμένη στη Γη, θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει με σωστή κόλαση. Όμως στη "Συζήτηση με το Θεό" μάθαμε ότι κόλαση δεν υπάρχει, και τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το θέμα αυτό, που θα τις βρούμε στο βιβλίο "Θεϊκή Φιλία".
"Δεν υπάρχει ένας τόπος βασανιστηρίων και καταδίκης, όπως αυτό που έχετε δημιουργήσει στις θεολογίες σας. Όμως όλοι σας - όλοι σας - θα βιώσετε τον αντίκτυπο, την επίδραση και τα αποτελέσματα των επιλογών και των αποφάσεών σας. Αλλά αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη, όχι με τη δικαιοσύνη. Είναι η διαδικασία της εξέλιξης και όχι της τιμωρίας του Θεού.
Και κατά τη διάρκεια της ανασκόπησης της ζωής σας, όπως το αποκάλεσε κάποιος, δεν θα κριθείτε από κανέναν, αλλά θα σας επιτραπεί απλώς να βιώσετε αυτό που βίωσε η Ολότητά σας, κι όχι μόνο αυτό που βίωσε η εντοπισμένη εκδοχή σας που κατοικεί στο παρόν σας σώμα, σε κάθε στιγμή της ζωής. Και μην νομίζετε ότι αυτό μπορεί να είναι οδυνηρό. Δεν είναι. Δεν θα βιώσετε πόνο, μόνο επίγνωση. Θα είσαστε βαθιά συντονισμένοι με την ολότητα της κάθε στιγμής και αυτού που περιείχε. Όμως αυτό δεν θα είναι οδυνηρό, θα είναι μάλλον διαφωτιστικό. Γιατί ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για πρόστιμο. Ενδιαφέρεται για πρόοδο. Βρίσκεστε στην οδό της εξέλιξης, όχι καθ' οδόν για τον ...εξαποδώ! Ο στόχος είναι η συνειδητοποίηση, όχι η ενοχοποίηση".
Ο Θεός θέλει να μάθουμε, όχι να πάθουμε!
Με τις γνώσεις αυτές τό πρώτο βήμα για μια αληθινή, λειτουργική φιλία με το Θεό θα έχει ολοκληρωθεί. Ακούγεται εύκολο αυτό. Είναι. Πιστέψτε το. Εμπιστευθείτε Τον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: