Οι θετικές δηλώσεις

Δήλωση είναι η έκφραση με λέξεις εκείνου που αληθινά θέλουμε. Μέσα από τις δηλώσεις, μπορούμε να σκεφτούμε τον εαυτό μας υγιέστερο, δυνατότερο, θετικότερο, ωραιότερο, καλύτερο, υπομονετικότερο, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, πιο θαρραλέο - οτιδήποτε δηλαδή θα μας βοηθήσει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας περισσότερο.
Όσο για τους ανθρώπους γύρω σου, αν σε υποβιβάζουν ή υπονομεύουν την αγάπη για τον εαυτό σου, απαγορεύονται. Εκτός και αν συμμορφωθούν. Τα προσβλητικά λόγια και οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτα. Μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ για να ξεπεράσουμε την αρνητικότητα και όχι για να την δεχόμαστε, να την καλούμε σπίτι μας και να της κάνουμε το τραπέζι!
Και φυσικά δεν θα γίνεις εσύ κακός, στην προσπάθειά σου να αποφύγεις τις αντιξοότητες. Θα φωνάζεις ένα "στοπ" σιωπηλά, κάθε φορά που σε προσβάλλει κάποιος. Και μην αρχίσεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, επιχειρηματολογώντας κατά της προσβολής. Δεν υπάρχει πιο ανόητος διαπληκτισμός από το να τσακώνεστε με έναν άνθρωπο για να τον πείσεις ότι δεν είσαι βλάκας, χοντρός, άσχημος. "Εκείνος" το είπε επίτηδες για να σε πικράνει. Επομένως γιατί στην ευχή να αφήνεις να σε τραβάνε σε μια άσκοπη συζήτηση;
Σκέψου αυτό:
Αν κάποιος ερχόταν και σου έλεγε: "Είσαι καμηλοπάρδαλη", θα σπαταλούσες έστω και ένα δευτερόλεπτο προσπαθώντας να τον πείσεις ότι δεν είσαι; Θα γελούσες και θα έφευγες. Πιστεύω απόλυτα στον χρυσό κανόνα που λέει να κάνουμε στους άλλους αυτό που θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι σε μας. Επειδή όμως, όπως έχει επισημάνει ένας γνωστός Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, τα γούστα μπορεί να διαφέρουν, ακολουθείστε τον κανόνα αντίστροφα. Μην κάνεις στους άλλους κάτι που δεν θα ήθελες να πάθεις. Όλα τα προβλήματα των σχέσεων θα λύνονταν μια για πάντα, αν όλοι ακολουθούσαμε αυτό το τέλειο και συνάμα απλό ψήγμα σοφίας.
Ξεκίνα σήμερα από τη συμπεριφορά σου στο αυτοκίνητο, καθώς οδηγείς. Θα ήθελες να σου παραχωρούν προτεραιότητα; Άφησε σήμερα άλλους να περάσουν πριν από σένα. Την επόμενη φορά θα δεις ότι θα σε αφήσουν πανεύκολα να διασχίσεις ένα δύσκολο πέρασμα. Κάνε όμως εσύ πρώτα την αρχή. Ό,τι δίνεις θα παίρνεις. Είναι συμπαντικός κανόνας. Έτσι λειτουργεί το Σύμπαν.
Ο Θεός δεν δημιούργησε κανέναν μας για να είναι δυστυχισμένος. Όποια δυστυχία γράψαμε στα βασικά μας σχέδια, πριν ενσαρκωθούμε, την γράψαμε για να την ξεπεράσουμε και μπορούμε να την ξεπεράσουμε μόνο με αλλαγή της συμπεριφοράς μας. Με υπέρβαση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;