Τι είναι η επιθανάτια εμπειρία

Η επιθανάτια εμπειρία είναι το είδος του γεγονότος που διαμορφώνει τις πεποιθήσεις του ατόμου που την είχε. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν βιώσει μια τέτοια εμπειρία. Τα αρχικά στάδια περιλαμβάνουν συνήθως μια αίσθηση βαθιάς ειρήνης και είτε δεν υπάρχει το αίσθημα της προσκόλλησης στο φυσικό σώμα είτε αιωρείσαι από πάνω του. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι απορροφώνται μέσα σε ένα τούνελ, στο τέλος του οποίου υπάρχει ένα λαμπερό φως, και ότι τους καλωσορίζουν Όντα Φωτός ή άνθρωποι τους οποίους γνώριζαν και που έχουν ήδη πεθάνει. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις αισθάνονται ότι υπάρχει αγάπη και φροντίδα. Συχνά τα άτομα αυτά έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν τη ζωή τους από την άποψη ενός αντικειμενικού παρατηρητή. Σχεδόν πάντα έχουν τη γνώμη ότι δεν ολοκλήρωσαν όσα χρεαζόταν να κάνουν πάνω στη γη, αλλά υπάρχει μια τρομερή απροθυμία να επιστρέψουν στο σώμα τους.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που είχαν επιθανάτια εμπειρία μοιράζονται τις ίδιες εντυπώσεις, ενώ σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις αλλάζουν εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Έχουν μάλλον λιγότερο φόβο για τον θάνατο απ' όσο οι περισσότεροι άνθρωποι. Σε γενικές γραμμές βιώνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη ζωή. Επιπλέον έλκονται συχνά σε ανθρωπιστικά επαγγέλματα. Το σύμπαν ψιθυρίζει συνεχώς μέσα στον καθένα μας. Αν δεν ακούσουμε τα ψιθυρίσματα, θα ακούσουμε τις κραυγές. Η επιθανάτια εμπειρία είναι μια τέτοια κραυγή. Είναι η κραυγή από το Πνεύμα και συνεχίζει σαν απόηχος να υπάρχει στις ζωές εκείνων των 'τυχερών' που την "άκουσαν".
Άτομα που τους έτυχε μια επιθανάτια εμπειρία αναφέρουν ότι γύρισαν πίσω "γνωρίζοντας" ότι ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χρονική στιγμή της εξέλιξης του πλανήτη μας. Κατανοούν τώρα πως ό,τι κάνει ο καθένας ατομικά ή συλλογικά, με όλη τη συνειδητότητα που απαιτείται, είναι βασικό για το μέλλον του πλανήτη. "Ξέρουν" ότι δεν είμαστε ποτέ μόνοι: υπάρχουν πάντοτε οι πνευματικοί οδηγοί και βοηθοί γύρω μας που μας διοχετεύουν την αγάπη και τη σοφία τους.
Αυτά τα άτομα γίνονται υπηρέτες της ανθρωπότητας. Την βοηθούν να πιστέψει ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο εκεί πέρα. Συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνειδητότητας όσων χρειάζονται "θαύματα" για να πειστούν ότι η αλλαγή των συμπεριφορών και των πεποιθήσεών μας είναι προς όφελος της κοινωνίας μας.
Μέσα από τη διαδικασία της αλλαγής θα κάνουμε πράξη τη θεωρία του εκατοστού πιθήκου. Αυτό έχει να κάνει με την "κρίσιμη μάζα", το "κρίσιμο πλήθος" και την εμφάνιση της μεταστροφής. Και είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η μεταστροφή, γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι όπως είμαστε. Οι ιδέες και οι νοητικές κατασκευές με τις οποίες έχουμε κατευθύνει τους εαυτούς μας ως ανθρώπινο είδος, δε μας έχουν υπηρετήσει. Στην πραγματικότητα μας έχουν σχεδόν καταστρέψει. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι ν' αλλάξουμε, αν θέλουμε να έχουμε τελικά κάποιον κόσμο για να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα δικά τους παιδιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;