Απομακρύνοντας το φόβο του θανάτου

"Αναλύοντας τις έντονες τάσεις που έχετε στην τωρινή σας ζωή, μπορείτε να υποθέσετε με ακρίβεια τι είδους ζωή ζήσατε προηγουμένως". Παραμχάνσα Γιογκανάντα, Man's Eternal Quest

Κάνοντας αναδρομή, μέσω ύπνωσης, σε προηγούμενες ζωές, βιώνεις στ' αλήθεια το γεγονός ότι είσαι αιώνιος και δίχως περιορισμούς και ότι δεν πεθαίνεις όταν πεθαίνει το σώμα σου. Αρχίζεις να βιώνεις μια βαθιά εσωτερική ειρήνη που διαποτίζει τις καθημερινές δραστηριότητες. Ο φόβος απομακρύνεται, πράγμα που σου επιτρέπει να ζεις πληρέστερα και εντονότερα. Η σκέψη του θανάτου μπορεί να είναι τρομακτική ή εξαιρετικά θλιβερή για κάποιον που νομίζει ότι η τωρινή ζωή είναι το μόνο που υπάρχει.
Ένας νέος άντρας που έπασχε από AIDS, πείστηκε από φίλους του να κάνει αναδρομή, αν και ο ίδιος δεν είχε ποτέ του έντονες θρησκευτικές πεποιθήσεις, αλλά ο θάνατος τον φόβιζε πολύ, γιατί θεωρούσε ότι η ύπαρξη του ανθρώπου σταματά σ' αυτό ακριβώς το σημείο.
Είναι καταπληκτικά αυτά που ανέφερε ότι βίωσε κατά τη διάρκεια της αναδρομής. "Είδε" όλα τα σώματα στα οποία είχε ενοικήσει σε όλες του τις ζωές να εμφανίζονται σαν μια παρέα φίλων. Μερικά ήταν αρσενικά και άλλα θηλυκά, και ανήκαν σε διάφορες φυλές. Καθώς στεκόταν στο κέντρο αυτής της συγκέντρωσης, ένας προς έναν από εκείνους τους προηγούμενους "εαυτούς" ερχόταν και του έλεγε τι κέρδισε από καθεμιά του ζωή. Τέλος, το σώμα που έμοιαζε ακριβώς με το τελευταίο του, ήρθε και του είπε: "Η κάθε ζωή σού προσφέρει μια μεγαλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του ποιος είσαι στην ολότητά σου. Κάθε ζωή είναι ιδιαίτερη, σημαντική και πολύτιμη. Το σώμα και η ζωή που βιώνεις τώρα σου επιτρέπει να αναπτύξεις την ικανότητά σου να δέχεσαι αγάπη. Μαθαίνεις καλά αυτό το μάθημα και σύντομα θα πας στο σπίτι σου". Σ' εκείνο το σημείο ο νέος άντρας άρχισε να σιγοκλαίει. Έδειχνε να αποφορτίζεται κλαίγοντας από την αβεβαιότητα, το φόβο και τον πόνο. Όταν σταμάτησε να κλαίει χαμογέλασε και είπε: "Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ μια τόσο βαθιά αίσθηση ειρήνης. Είμαι έτοιμος να φύγω, όταν έρθει η ώρα μου". Πέθανε μετά από λίγες εβδομάδες, αλλά μαθεύτηκε πως οι εβδομάδες εκείνες ήταν γεμάτες γαλήνη.
Εκείνος ο άντρας 'είδε' τα σώματα των προηγούμενων εαυτών του να τον επισκέπτονται γιατί δεν πίστευε σε τίποτε άλλο. Αν πίστευε στην ύπαρξη της μετά θάνατον ζωής, θα έβλεπε να του μιλάνε οι πνευματικές οντότητες-οδηγοί του και να του δίνουν την καθοδήγηση και τη διδασκαλία. Εκείνος τους απέκλεισε με τις πεποιθήσεις του.
Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζετε ότι τα αισθήματα και οι αποφάσεις που έχουμε όταν είμαστε κοντά στο θάνατο, είναι πολύ δυνατά και μεταφέρονται από τη μια ζωή στην άλλη. Εξακολουθούμε να αναπαράγουμε τα ίδια πρότυπα συνεχώς μέχρι που να τα απομακρύνουμε από το προσωπικό μας ενεργειακό πεδίο. Και κάτι ακόμα:
Οι όρκοι τους οποίους κάνουμε σε αυτή τη ζωή, αλλά και στις προηγούμενες, ασκούν τεράστια επίδραση επάνω μας. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε και να αποδεσμευτείτε από κάθε είδους περιοριστικών όρκων περασμένων ζωών, οι οποίοι μπορεί να σας δεσμεύουν. Ο καλύτερος τρόπος για να μην μπλέξετε με όρκους, είναι να μην κάνετε όρκους. Απλά, το ναι να είναι ναι, και το όχι όχι, όταν λέτε κάτι. Γιατί κάθε προηγούμενη ζωή περιέχει σπόρους που φυτρώνουν στην τωρινή ζωή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;