"Δεν γνωρίζουμε όλη την ιστορία" μέρος Β'

Ο γέροντας είχε ένα γιο, ο οποίος άρχισε να δαμάζει τα άλογα. Κάθε μέρα ξεκινούσε νωρίς τη δουλειά του. Ένα πρωινό ο γέροντας πήγε να παρακολουθήσει το γιο του. Ο νεαρός είχε μια φυσική χάρη καθώς κάλπαζε πάνω στην ασέλωτη ράχη ενός από τα άγρια άλογα. Το ζώο αναπηδούσε με ορμή δεξιά κι αριστερά και ξαφνικά, με μια άγρια κλωτσιά των πίσω ποδιών του, τίναξε τον νεαρό στον αέρα. Αυτός έπεσε σε έναν σωρό μέσα στη σκόνη με σπασμένα και τα δυο του πόδια.
Όλοι οι κάτοικοι του χωριού μαζεύτηκαν εκεί και με βαθιά λύπη έλεγαν: "Ω, όχι! Γέροντα είχες δίκιο. Ήταν κακοτυχία που ξαναγύρισε το άλογό σου. τώρα ο μοναχογιός σου έχει σπασμένα πόδια και είναι σακάτης. ποιος θα σε φροντίσει στα γεράματά σου; Αυτό είναι μεγάλη κακοτυχία".
Ο γέροντας σηκώθηκε αργά και είπε με σεβασμό: "Δεν είναι κακοτυχία. Δεν είναι και καλή τύχη. Ας πούμε απλά ότι ο γιος μου έσπασε τα πόδια του. Δεν γνωρίζουμε όλη την ιστορία". Οι χωρικοί έφυγαν κουνώντας τα κεφάλια τους. Ήξεραν πως αυτό ήταν μεγάλη κακοτυχία για τον γέροντα.
Στη χώρα ξέσπασε πόλεμος και ο Μεγάλος Άρχοντας κάλεσε όλους τους νέους των χωριών να πολεμήσουν. Ήταν ένας πολύ άσχημος πόλεμος και οι χωρικοί ήξεραν πως ίσως να μην έβλεπαν ξανά τους γιους τους. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν για μια φορά ακόμα στο γέροντα και έλεγαν: "Γέροντα είχες δίκιο. Δεν είναι κακοτυχία που ο γιος σου έσπασε τα πόδια του, γιατί έστω κι αν είναι σακάτης, εσύ τον έχεις ζωντανό. Εμείς δεν θα ξαναδούμε τους γιους μας. Ήταν λοιπόν καλοτυχία για σένα".
Για άλλη μια φορά ο γέροντας είπε: "Δεν είναι κακοτυχία ούτε και καλοτυχία. Δεν γνωρίζουμε όλη την ιστορία".

Διερευνώντας τις προηγούμενες ζωές σας, θα υπάρξουν φορές που θα βιώσετε την κατάσταση του θύματος και άλλες του θύτη. Ξεπεράστε το σωστό και το άδικο. Υπερβείτε την κρίση. Στο σύμπαν δεν υπάρχουν θύματα ή θύτες. Να ξέρετε πως αυτό που υπήρξατε και βιώσατε στο παρελθόν δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό. Απλά εσείς επιλέξατε να βιώσετε αυτό που θέλατε να ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ. Εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή εκείνο θέλατε να βιώσετε. Και σίγουρα στο συνειδητό επίπεδο δεν έχετε επίγνωση της επιλογής εκείνης. Δεν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ όλη την ιστορία. Η κάθε εμπειρία που είχατε ποτέ, οτιδήποτε σας έχουν κάνει και οτιδήποτε έχετε κάνει εσείς στους άλλους, ήταν εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξή σας. Ακόμα και τα ψέμματα που είπατε ή η σκληρότητα και η αδικία που επιδείξατε έχουν σημασία. Δηλώσατε Ποιος Είστε κάθε φορά. Όσο περισσότερο συγχωρείτε και αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι, τόσο περισσότερο γίνεστε μια πανίσχυρη δύναμη θεραπείας του πλανήτη. Η κάθε εμπειρία έχει συνεισφέρει στο να εξελιχθείτε σε ένα εξαίσιο ον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;