Οι αδελφές ψυχές

"Τι γίνεται όταν παραβιάσει η ψυχή κάποιο νόμο; Τιμωρείται άραγε; Μήπως αυτή είναι η 'κόλαση' που αναφέρουν τα ιερά βιβλία και επιβεβαιώνει η εκκλησία;"
Μα δεν υπάρχει τιμωρία στην 'άλλη πλευρά'. Κάθε ζωή έχει τα δικά της μαθήματα και βάρη, τα οποία πρέπει να αφομοιώσει και να αποδεχτεί η ψυχή. Κι αν κάποτε παραβιάσει κάποιον από τους Κοσμικούς Νόμους, θα εξαγνιστεί μέσα από τις εμπειρίες που η ίδια θα δημιουργήσει για τον εαυτό της. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ελευθερία στη Δημιουργία του Θεού, ώστε κάθε ψυχή επιλέγει μόνη της να διορθώσει τα σφάλματά της με μια νέα, καλύτερη ενσάρκωση.
Όμως ο υλικός κόσμος ασκεί δυνατή επιρροή στην ψυχή που μόλις έχει αφιχθεί από το πνευματικό βασίλειο, απορροφάται εντελώς από το νέο σώμα και τη ζωή και ξεχνά την πραγματική, πνευματική της ουσία. Δεν θυμάται καν ότι, κάποτε, υπήρξε διπλή, είχε δηλαδή μια δίδυμη αδελφή ψυχή, η οποία τώρα πιθανότατα βρίσκεται κάπου αλλού.
Στη φυσική τάξη του σύμπαντος τα πάντα έχουν μια διττή φύση, θετική και αρνητική, αρσενική και θηλυκή. Οι ψυχές λοιπόν δημιουργήθηκαν δίδυμες και είναι στην ουσία χωρίς φύλο, ή αλλιώς, ερμαφρόδιτες, επειδή η συνδυασμένη οντότητα περιλαμβάνει και το αρσενικό και το θηλυκό. Όταν όμως η ενεργειακή δίνη της ψυχής εκδηλώνεται στο φυσικό κόσμο, χωρίζεται προσωρινά στα δυο μισά της, ώστε να βιώσει κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό και να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της ένωσης. Μόνο μετά από μια σειρά ενσαρκώσεων, στη διάρκεια των οποίων κάθε μισό της ψυχής βυθίζεται στον υλικό κόσμο, τον υπερβαίνει και αυτοεξαγνίζεται, μπορούν να συναντηθούν και πάλι τα δυο μισά και να επανενωθούν για πάντα. Γι' αυτό όσο είναι ενσαρκωμένη σε φυσικό σώμα, αναζητά συνεχώς και ασυνείδητα το άλλο μισό που της λείπει και συχνά έλκεται από τα όντα που της θυμίζουν, έστω και αμυδρά, την πραγματική της αδελφή ψυχή. Συνήθως αυτή η αναζήτηση είναι μάταιη, γιατί σπανίως ενσαρκώνονται δίδυμες ψυχές στον ίδιο τόπο ταυτοχρόνως. Όταν συμβεί όμως, η έλξη είναι άμεση και κατακλυσμική, παρόλο που οι δυο αδελφές ψυχές δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο έχει τέτοια ένταση. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, μόνο μία ψυχή ενσαρκώνεται κάθε φορά, ενώ η άλλη παραμένει στο αστρικό επίπεδο.
Υπάρχουν άνθρωποι που κατά τη διάρκεια της ύπνωσης βρέθηκαν στο διάστημα ανάμεσα σε δυο ζωές, στο πνευματικό βασίλειο, και επιβεβαιώνουν με τις αφηγήσεις τους τα όσα λέγονται παραπάνω.
Θα χρησιμοποιήσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Δρ. Νιούτον "Ταξίδια της ψυχής" (εκδ. Καστανιώτη) και θα καταλάβετε για ποιο πράγμα μιλάω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;