Γιατί μια ψυχή ενσαρκώνεται;

Το προσκύνημα της ψυχής στην υλική ζωή αντιπροσωπεύει το σύνολο των ενσαρκώσεων μέσα από τις οποίες πρέπει να περάσει για τον εξαγνισμό της, για να θυμηθεί δηλαδή από πού κατάγεται, Ποια Είναι Πραγματικά, και όταν πάρει τέλος αυτή η υποχρεωτική επίσκεψη στον φυσικό κόσμο, η ψυχή μπορεί να παραμείνει σ' εκείνο το επίπεδο για το οποίο την έχει προετοιμάσει η εξελικτική της πορεία, ή μπορεί να επιστρέψει στον υλικό κόσμο της επιλογής της ως οδηγός, ως προστάτης κάποιου από τους κατοίκους του, ή να επιλέξει να γίνει οδηγός της συλλογικής ψυχής μιας φυλής. Μπορεί να το κάνεια υτό με τη μορφή της γενναιότητας, της αγάπης, της ειρήνης, της πίστης, της ελπίδας, της συμπόνοιας, ή οποιασδήποτε άλλης αρετής από τις πολλές που βοηθούν τα υλικά όντα να ξεπεράσουν τα πιο ταπεινά τους ένστικτα.
Αυτό δεν είναι εύκολο. Ο υλικός κόσμος εδώ στη Γη είναι πυκνός και οι δονήσεις του χαμηλές και κατακλύζουν τα πάντα. Οι περισσότερες ενσαρκωμένες ψυχές επηρεάζονται έντονα από την ύλη και καταλήγουν να χάσουν την επαφή τους με τα ανώτερα πεδία, όπου ανήκουν στην πραγματικότητα. Αυτό είναι αναπόφευκτο, γιατί όλες οι ψυχές πρέπει να βιώσουν την υλική εμπειρία, η οποία με τη σειρά της εξαλείφει τους αστρικούς απόηχους και έτσι είναι δύσκολο για τη νεαρή ψυχή να θυμηθεί την αποστολή της και την πραγματική της προέλευση.
Επιδιώκοντας τον πνευματικό τους εξαγνισμό, όλες οι ψυχές πρέπει να ζήσουν πολλές ζωές ή ενσαρκώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι βιώνουν τον ίδιο αριθμό εμπειριών ή ότι περνούν τον ίδιο χρόνο συνολικά στο υλικό επίπεδο.
Τρεις είναι οι βασικοί Νόμοι που πρέπει μια ψυχή να θυμάται για να μπορέσει να περάσει εύκολα τη γήινη ζωή της. Ο πρώτος λέει πως η ψυχή οφείλει να λειτουργεί σαν μέρος του Όλου και όχι σαν Μονάδα. Ο δεύτερος ότι δεν πρέπει ποτέ να απαρνείται την εξελικτική της πρόοδο μέσα από την αποφυγή της εμπειρίας. Και ο τρίτος νόμος λέει πως ένα όχημα εμπειρίας - ένα φυσικό σώμα δηλαδή - δεν πρέπει ποτέ να καταστρέφεται σκοπίμως. Αυτοί οι τρεις νόμοι έχουν σημαντικούς "κωδίκελους" που δεν είναι νόμοι αλλά σπόροι φώτισης που οδηγούν την ψυχή πίσω στην Κοσμική Δύναμη, γεγονός που αποτελεί τον τελικό στόχο της εξέλιξης. Ο πρώτος κωδίκελος λέει πως η θυσία του Εαυτού για χάρη κάποιου άλλου είναι μια ένδειξη επικείμενης φώτισης, γιατί σ' αυτό το σημείο η ψυχή αναγνωρίζει ότι όλοι οι άλλοι είναι μέρος του εαυτού της. Ο δεύτερος κωδίκελος λέει πως η αποδοχή σε όλες τις μορφές της είναι ο σπόρος της ταπεινοφροσύνης - της πολυτιμότερης αρετής - και οδηγεί στη μακαριότητα. Ο τρίτος κωδίκελος λέει πως η αγάπη οδηγεί στην αναγέννηση και την ολοκληρωτική ένωση και είναι η πηγή του Παντός.
Οι τρεις νόμοι και οι τρεις κωδίκελοι κωδικοποιούνται μέσα στην ψυχή καθώς αυτή εκπηγάζει από το Παν, αλλά συχνά τους ξεχνά όταν φυλακίζεται μέσα σε μια φυσική μορφή, ακολουθώντας τον εξελικτικό δρόμο της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;