Τι λένε οι επιστήμονες;

Στους περισσότερους ανθρώπους, αισθήσεις όπως η ψυχοκίνηση και η διόραση βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση, αλλά σιγά-σιγά αφυπνίζονται. Η γνήσια αστρική διόραση αποκτάται μόνο μέσα από ειδική εκπαίδευση και ασκήσεις. Όσοι διαθέτουν διορατικές ικανότητες λένε ότι το αστρικό σώμα συνδέεται με το φυσικό από μια χορδή που μοιάζει με ασημίγκριζο καπνό και μπορεί να συνδέσει τα δυο σώματα, φυσικό και αστρικό, ακόμη και όταν τα χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις. Αυτή η περίφημη αργυρή χορδή σπάει με το θάνατο, επιτρέποντας στο αστρικό σώμα και το πνεύμα να εγκαταλείψουν το φυσικό σώμα. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι κάτι παρόμοιο αναφέρει η Βίβλος στο παρακάτω εδάφιο, "...διότι ο άνθρωπος υπάγει εις τον αιώνιον οίκον αυτού και οι πενθούντες περικυκλούσι τας οδούς, πριν λυθή η αργυρά άλυσος, και σπάσει ο λύχνος ο χρυσός..."(Εκκλησ.12,5-6).
Ένα από τα γνωστότερα βιβλία πάνω στις "επιθανάτιες εμπειρίες" είναι το Life after Life του δρος Ρέιμοντ Μούντυ. Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ήταν εκείνη μιας γυναίκας που η ηλικιωμένη θεία της ήταν σοβαρά άρρωστη. Όλη η οικογένεια προσευχόταν να γίνει καλά. Η θεία είχε πάψει να αναπνέει αρκετές φορές αλλά κάθε φορά οι γιατροί κατάφερναν να την επαναφέρουν στη ζωή. Τελικά η θεία κάλεσε κοντά της την ανηψιά της και της είπε ότι είχε επισκεφθεί την "Άλλη Πλευρά" όπου πηγαίνουν οι άνθρωποι όταν πεθάνουν. Ήταν όμορφο μέρος και ήθελε να μείνει εκεί, αλλά οι προσευχές των συγγενών της την επανέφεραν στη ζωή. Ζήτησε να την αφήσουν να πεθάνει ήσυχα. Η ανιψιά διαβίβασε το αίτημά της στους άλλους συγγενείς, που έπαψαν να προσεύχονται για την ανάρρωση της θείας, η οποία πέθανε λίγο αργότερα.
Ενώ οι επιστήμονες συγκρούονται μεταξύ τους στην τεράστια προσπάθειά τους ν' αποκρυπτογραφήσουν τα αινίγματα του σύμπαντος, δεν μπορεί κανείς να μην εντυπωσιαστεί από τη συνεχή τους ενασχόληση με τη θρησκεία και το μυστικισμό. Ο Φρεντ Χόιλ, ο δημιουργός της θεωρίας της σταθερής κατάστασης του σύμπαντος, είχε σχολιάσει αυτό το γεγονός με λεπτή ειρωνία: "Πάντα έβρισκα παράξενο το γεγονός ότι, αν και οι περισσότεροι επιστήμονες ισχυρίζονται πως απέχουν από τη θρησκεία, στην πραγματικότητα η θρησκεία τους απασχολεί περισσότερο απ' όσο απασχολεί τους κληρικούς".
Είδαμε πως η επιστήμη λοιπόν, αρχίζει απρόθυμα να ενώνεται με τον μυστικισμό και ν' αγκαλιάζει έννοιες όπως οι πολλαπλές διαστάσεις που θυμίζουν τον αστρικό κόσμο, η αθανασία της ψυχής, η ιδέα της μετενσάρκωσης και η έννοια ενός κοσμικού Δημιουργού ή Θεού. Εκείνο που μας χρειάζεται τώρα είναι ν' αποκτήσουμε αρκετή πίστη ώστε να μπορέσουμε ν' ανταποκριθούμε σε όλες τις υπέροχες προοπτικές μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;