Η φύση δείχνει το δρόμο

Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα που υποστηρίζει την ιδέα της μετά θάνατο ζωής είναι οι ίδιοι οι νόμοι της φύσης. Ένας από τους βασικούς φυσικούς νόμους είναι ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής, σύμφωνα με τον οποίο η ενέργεια ούτε δημιουργείται ούτε καταστρέφεται. Αλλάζει. Μεταβάλλεται. Από την άλλη μεριά η ύλη είναι μια μορφή ενέργειας. Η μάζα αποτελείται από άτομα που είναι μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Ο εγκέφαλός μας παράγει (προσέξτε, δεν δημιουργεί αλλά παράγει, όπως ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος) συνεχώς αυτό το είδος ενέργειας. Το γνωρίζουμε επειδή υπάρχει η συσκευή που λέγεται ηλεκτροεγκεφαλογράφος. Η παραγόμενη ενέργεια από τη νοητική δραστηριότητα μπορεί να ανάψει μία λάμπα 5 Watt.
Αν και η σύγχρονη νευρολογία και ψυχολογία έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην κατανόηση του ανθρώπινου ψυχισμού, απέχουν πολύ από το να κατανοήσουν τι ακριβώς είναι ο νους και η νόηση. Οι επιστήμες αυτές δεν έχουν κατορθώσει να εντοπίσουν το νου μέσα στον εγκέφαλο. Οπωσδήποτε υπάρχει σύνδεση ανάμεσά τους αλλά φαίνονται να υπάρχουν ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο.
Μετά το θάνατο το φυσικό σώμα αποσυντίθεται στα βασικά του στοιχεία, τα οποία ανακυκλώνονται στη φύση, αλλά ο νους, που είναι καθαρή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, αφού απενσαρκωθεί, δηλαδή διαχωριστεί από το σώμα, συνεχίζει να υπάρχει στον αστρικό κόσμο, όπου γίνεται μέρος των συλλογικών αναμνήσεων και εμπειριών αυτού του κόσμου.
Στις 8 Φεβρουαρίου 1995 το CBS μετέδωσε ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο Φωνές από το Υπερπέραν. Η εκπομπή αφορούσε τη ζωή μετά το θάνατο και παρουσίαζε πολύ πειστικές ενδείξεις επιβίωσης που καταγράφησαν με ένα σύστημα γνωστό σαν ΤΔΕ ή Τεχνική Διεπικοινωνία. Τα πειράματα διεξάγονται από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στο εργαστήρι για την Εξω-Αισθητήρια Αντίληψη.
Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται είναι μαγνητόφωνα, ραδιοφωνικοί δέκτες, βιντεοκάμερες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λαμβάνουν ηχητικά ή οπτικά σήματα απότην Άλλη Πλευρά. Καταλαβαίνετε ότι για να ασχοληθεί ένα Πανεπιστήμιο με τα φαινόμενα της ζωής μετά το θάνατο, πόση σημασία δίνουν οι επιστήμονες σε αυτά! Ένας από τους ερευνητές τέτοιων επικοινωνιών, ο Έρνεστ Σενκόφσκι, φυσικός με διδακτορικό που πήρε κατασκευάζοντας έναν μικρό επιταχυντή ηλεκτρονίων, ζει στη Γερμανία και μετά τη συνταξιοδότησή του αφιέρωσε όλο του το χρόνο σε τέτοιου είδους πειράματα. Όπως λέει, "Ζούμε σ' έναν κόσμο πιθανοτήτων στον οποίο, ουσιαστικά, τα πάντα είναι δυνατά". "Ζούμε", συνεχίζει, "σ'ένα ολιστικό σύστημα στο οποίο οι πάντες και τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους - οι μόνες διαφορές αφορούν το βαθμό της συνειδητής αντίληψης. Στη σφαίρα της νόησης δεν υπάρχει χώρος ή χρόνος". Η ιδέα ότι η συνειδητότητα ενός νεκρού μπορεί να επικοινωνήσει μέσα από μια ηλεκτρονική συσκευή, φαίνεται τόσο παράξενη, ώστε πολλοί απλώς κουνάνε το κεφάλι τους και απορρίπτουν το ενδεχόμενο θεωρώντας το τελείως εξωφρενικό. Όμως η ιδέα δεν είναι τόσο υπερβολική όσο φαίνεται. Τα πειράματα διεξάγονται και αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος Έρευνας Μηχανολογικών Ανωμαλιών (Princeton Engineering Anomalies Research ή PEAR). Επικεφαλής είναι ο Ρόμπερτ Τζαν, καθηγητής αεροναυτικών επιστημών και επίτιμος κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει γράψει πάνω από δέκα επιστημονικές ανακοινώσεις για το πρόγραμμα τα τελευταία 15 χρόνια συνεχούς μελέτης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;